18 milyon öğrenci bugün yarı yıl tatiline çıktı

Türkiye'de okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün son derslerini yaparak yarı yıl tatiline çıktı.

20 Ocak 2017 Cuma 10:47
18 milyon öğrenci bugün yarı yıl tatiline çıktı






18 milyon öğrenci bugün yarı yıl tatiline çıktı


Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yarıyıl tatiline çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı yarı yıl tatili süresince öğrencilere ev ödevi ve deneme testleri çözümü gibi etkinlikleri yasaklasa da, TEOG için hazırlanacağını söyleyen öğrencileri zorlu bir maraton bekliyor..

Okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün son derslerini yaptı. Karnelerini alan öğrenciler 2 haftalık yarıyıl tatiline çıkıyor. 6 şubat tarihinde tekrar ders zili çalacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI KARNE VERECEK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Fen Lisesinde, 2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi karne dağıtım törenine katılacak.



ŞEHİT POLİS SEKİ'NİN ÇOCUKLARI DA KARNE ALDI

İzmir'deki terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla birçok kişinin hayatını kaybetmesini önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'in 3 çocuğu, babalarının isminin verildiği okulda karnelerini aldı

İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak'taki terör saldırısında şehit olan Sekin'in Bayraklı ilçesinde ismi verilen Şehit Polis Fethi Sekin İlkokulu'nda, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlanması nedeniyle karne töreni düzenlendi.

Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, şehit polis memuru Sekin'in farklı okullarda eğitim alan çocukları Burak Tolunay, Nisa Nur, Zeynep Dila, anne Rabia Sekin ile okul öğrencileri katıldı.

Vali Ayyıldız ve protokol üyeleri, okulda yapımı tamamlanan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi, sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini dağıttı.

Şehit polis memuru Sekin'in çocuklarıyla bir süre görüşen Vali Ayyıldız, 4. sınıf öğrencisi Nisa Nur, 5. sınıf öğrencisi Burak Tolunay Sekin'in takdir ve onur belgesini, 10. sınıf öğrencisi Zeynep Dila Sekin'in de teşekkür ve onur belgesini verdi.
Vali Ayyıldız, terör saldırısında kahramanca şehit olan Fethi Sekin'in isminin okula verildiğini anımsatarak, "Fethi Sekin'in evlatları bizim de evlatlarımız, onlar iftihar ve takdir belgelerini çok başarılı bir öğrencilik döneminden sonra aldılar. Ömürlerinde mutluluk, güzellik ve inşallah böyle yiğit bir babanın evladı olmanın onurunu taşıyacaklar, onlara tekrar başarılar diliyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise 688 bin 690 öğrencinin 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısını bitirdiğini, bunlardan 56 bin 506'sının birinci sınıf öğrencisi olduğunu ve bu yıl ilk kez karne aldığını söyledi.

Yahşi, öğrencilerin yarı yıl tatilini iyi değerlendirmelerini isteyerek bütün çocukların kendileri için çok değerli olduğunu ifade etti.
Son Güncelleme: 20.01.2017 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.