50'sinde ikinci diplomasını aldı

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Genel Sekreterlik Büro Yönetmeni Okutman Zeki Kotan, 'Okumanın yaşı yoktur' diyerek 50 yaşında İlahiyat Fakültesinden ikinci diplomasını aldı. Diplomasını, uzun yıllar birlikte çalıştığı Rektör Prof....

15 Mayıs 2015 Cuma 11:00
50'sinde ikinci diplomasını aldı






ERZURUM Atatürk Üniversitesi Genel Sekreterlik Büro Yönetmeni Okutman Zeki Kotan, 'Okumanın yaşı yoktur' diyerek 50 yaşında İlahiyat Fakültesinden ikinci diplomasını aldı. Diplomasını, uzun yıllar birlikte çalıştığı Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın elinden alan evli ve 2 çocuk babası Zeki Kotan, "Bana, 'Bu yaşta nasıl okuyacaksın? dediler. Fakülteyi derece ile bitirdim. Okuldaki genç öğrencilere örnek oldum. Hedefim yüksek lisans ve ardından doktora yapmak" dedi.
İmam Hatip Lisesi mezunu olan Zeki Kotan, 1990 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Zeki Kotan, hayali olan hukuk ya da siyasal fakültelerinde okumak için 5 yıl üst üste girdiği sınavlarda başarılı olamadı. 1992 yılında İlahiyat Fakültesini kazanan Kotan işlerinin yoğunluğu nedeniyle kayıt yaptıramadı. Kazandıkları fakültelere kayıt yaptırmayan öğrencilere 2009 yılında çıkan aftan yararlanan Zeki Kotan, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünde gündüzleri çalışan, geceleri de fakülteye giden Zeki Kotan, sonunda muradına erdi. Zeki Kotan, bu konuda şunları söyledi:
"Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünde yıllardan beri çalıştığım için tüm öğretim üyelerini tanıyorum. Ama bunu bir avantaj olarak kullanmadım. Çok çalıştım ve başardım. Bir gün dahi devamsızlık yapmadım. İkinci fakülteyi okumama eşim ve çocuklarım razı olmadı. Çünkü onlara zaman kalmıyordu ve çok ihmal ediyordum. Hafta sonları sınav ya da ders olduğu için onlarla ne pikniğe ne de gezmeye gittim. Şimdi her imam hatip lisesi mezununun hayali olan İlahiyat Fakültesini bitirmenin mutluluğu içindeyim. Tanıdıklarımın çoğu 'Bu yaşta nasıl okuyacaksın?' dediler. Bu sözler beni kamçıladı ve fakülteyi derece ile bitiren ilk 10 öğrenci arasına girmeyi başardım. Benim çalışmamı gören birçok genç öğrenciye de örnek oldum. Beni görüp onlarda şevke gelerek ders çalıştılar."
Diplomasını Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın elinden alan Zeki Kotan, şimdiki hedefinin önce yüksek lisans sonra da doktora yapmak olduğunu bildirdi. Çocuklarından birinin kendisi gibi İlahiyat fakültesi mezunu, diğerinin makine mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi olduğunu anımsatan Kotan, "Dünyada bir iz bırakmak lazım. Çok kitap okudum. Bildiğim dini konuları insanlara aktarmak istiyorum. Bana göre her insan en az ilahiyat ön lisans okumalı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.