600 bin öğretmene ek iş fırsatı

Dershaneler kapatılınca ortaya çıkan açık, Milli Eğitim Bakanlığı'nda kadrolu öğretmenlere ek iş imkanı ortaya çıkardı. MEB tarafından Halk Eğitim Merkezlerinde açılacak olan dershanelerde 600 bin öğretmen ek iş yapabilecek

28 Eylül 2014 Pazar 10:45
600 bin öğretmene ek iş fırsatı






600 bin öğretmene ek iş fırsatı


Dershanelerin kapatılmasının ardından ortaya çıkan açığın kapatılması için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezleri'ni yeniden canlandırıyor.

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle birlikte okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açılacak olan “takviye kursları” öğretmenlere yarayacak.

Öğretmenler, okulda girdiği dersler dâhil toplam 40 saate kadar ders verebilecek. Böylece okulda haftada 21 saat derse giren bir öğretmen, 19 saat de takviye kursunda ders verebilecek. Bu sayede takviye kurslarında ders veren öğretmenler, maaşlarına ek olarak ayda ortalama 700 liraya kadar ek gelir elde edebilecekler. Görevlendirmelerde bazı kriterler dikkate alınacak. Bilgi ve tecrübesi ile branşında deneyimli, çevresi ile iyi ilişkiler kurabilen, öğretme tekniklerine hâkim, teknolojik araç-gereçleri eğitim ortamında kullanabilenler, veli ve öğrencilerin istediği, alanında yüksek lisans yapanlar, öğretim teknikleri, sınıf yönetimi gibi alanlarda hizmetiçi programları tamamlayanlar ve öğrencileri başarılı olan öğretmenler öncelikle tercih edilecek. KAYNAK Türkiye Gazetesi
Son Güncelleme: 28.09.2014 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.