ALES sınavlarında FETÖ skandalı; 20 bin soru hırsızı inceleniyor

Bir dönem ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda, yüz binlerce gencin kaderiyle oynayan FETÖ'cü yapılanmanın neden olduğu tahribatın boyutları derinleşiyor. 

19 Aralık 2017 Salı 09:33
ALES sınavlarında FETÖ skandalı; 20 bin soru hırsızı inceleniyor






ALES sınavlarında FETÖ skandalı; 20 bin soru hırsızı inceleniyor


FETÖ'cülerin bir dönem cirit attığı ÖSYM sınavlarına yönelik inceleme devam ediyor. 2005 - 2013 yılları arasını kapsayan ALES sınavlarında en az 20 bin soru hırsızı olduğu bildiriliyor. KPSS ve ÖSYM sınavlarında çaldıkları sorularla, örgüt üyelerini krtik kurumlara yerleştiren FETÖ'cü yapılanmanın kripto üyelerine yönelik operasyonlar ise sürüyor.


FETÖ'nün soru hırsızlığı soruşturmaları ALES'e de uzandı. Savcılık, 2005-2013 arasındaki şaibeli sınavlardan aldıkları puanlarla akademik kadroya yerleşen 20 bin şüpheliyi mercek altına aldı. FETÖ'nün incelenen 16 sınava ait tüm soruları sınavdan önce ele geçirerek mensuplarına dağıttığı belirlendi. 2005 ve 2013 arasında yapılan ALES sınavları ile akademik kadroya 27 bin kişi yerleştiği tespit edildi. ÖSYM, yardımcı doçent ve doçent unvanlı akademisyenlerin de aralarında bulunduğu bazı şüphelileri dil sınavından 'eşdeğer' sınava aldı. Yeniden sınava alınan ve FETÖ bağlantıları ortaya konan şüphelilerin sınavlarda döküldüğü hatta hiç bilmediği dillerden bile yüksek puan alan akademisyenler olduğu ortaya çıktı.

KPSS'Yİ SIZDIRAN 4 SANIĞA 6 YIL HAPİS

FETÖ'nün Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) hırsızlığına ilişkin iptal edilen Temmuz 2010 KPSS davalarında 4 sanık, "FETÖ üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapse mahkum oldu.
Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmalarda haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraatlerini istedi. Mahkeme, sanıklar Ayşe Hançerkınar, Yaşire Taşçı, Sadiye Coşar ve Derya Altan'ın, "FETÖ üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapisle cezalandırılmalarına hükmetti.
Mahkeme ayrıca, sanıklardan Hançerkınar ve Altan'a "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçundan da 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezası verdi.

Anahtar Kelimeler:
FETÖALES
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.