Ana okullarında fırsatçılık yapılıyor

MEB’in kararıyla yarım güne düşen ana okullarındaki eğitim, özel ana okullarını fırsatçılığa itti.

06 Eylül 2014 Cumartesi 14:30
Ana okullarında fırsatçılık yapılıyor







MEB’in kararıyla yarım güne düşen ana okullarındaki eğitim, özel ana okullarını fırsatçılığa itti. Ahmet Şimşek Koleji kurucusu Ahmet Şimşek, “Çalışan anneler zor durumda bırakılıyor. Özel ana okulları fiyatlarını ikiye katlamaya başladı.” Dedi.
Ahmet Şimşek Koleji kurucusu Ahmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ana okulları için almış olduğu yarım gün kararının özel okullar için fırsata döndüğünü söyledi. Çalışan ailelerin yarım gün uygulaması yüzünden mağdur olduğunu belirten Şimşek, şunları söyledi: “Bu uygulama yanlıştır. Çalışan anneleri zor duruma bırakmaktadır. Bu yüzden özel ana okulları fırsatçılık yapmaktadır. Fiyatlarını ikiye katlamaya başladılar. Biz de özel bir kurum olduğumuz halde öğrencilerimizden sadece vergiyi alıyoruz. Ana okulundan liseye kadar tüm öğrencilerimizden devletin belirlediği 31 bin TL’nin vergisi olan 8 bin TL’yi öğrenciden alıyoruz. Ana sınıflarımızda da devlet teşviği sayesinde aldığımız ücreti yarıya yani 336 TL’ye düşürdük. Üstelik sabah 7’den akşam 7’ye kadar tam gün eğitim veriyoruz. İyi eğitimli nesiller için öğrencilerimize destek oluyoruz. Hiçbir kar amacı gütmüyoruz. Öğrencilerimizden bu vergiyi de almak istemiyoruz. Devlet vergi almasın, biz de tek kuruş ücret almayalım diyoruz.”



Son Güncelleme: 06.09.2014 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.