Beslenme çantasında neler olmalı

İçinde Badem, Fındık, Ceviz mutlaka olsun. Elma, Portakal ve muzlu çantaları taşıyan çocuklar geleceğin gerçekten 'Pırlantası'

11 Eylül 2014 Perşembe 01:22
Beslenme çantasında neler olmalı







Beslenme çantasında neler olmalı


Okul Beslenme çantasında neler olmalı, öğrenci beslenme çantası içinde neler bulunmalı? Beslenme çantası için en sağlıklı yiyecekler nelerdir?

ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİNDEN UZAK DURUN?

Yeni bir eğitim-öğretim yılı başlarken, uzmanlar beslenme çantası hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

Diyetisyen Zehra Margot Çelik, okul çağı çocuklarının kemik ve diş sağlığı için gerekli olan kalsiyumu alabilecekleri en iyi besin kaynağı olan süt ve süt ürünlerinin mutlaka çantada yer alması gerektiğini vurguladı. Özellikle sıcak havalarda bozulma ihtimalleri en yüksek olan et grubunun içerisinden sağlıklı tercih olarak peynir veya yumurta konulabileceğini vurgulayan Çelik, “Yumurtanın iyi pişmiş olması bozulma riskini azaltacaktır. Et grubunda yer alan salam, sucuk, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünlerini hem sağlık nedeniyle hem de koku yapması nedeni ile tercih etmemeliyiz” dedi.

TAHIL GRUBUNDA DOĞRU TERCİH ÖNEMLİDİR

Diyetisyen Zehra Margot Çelik’e göre, beslenme çantasının olmazsa olmaz bir diğer grubu da tahıllar. Bu gruptan en sık tercih edilebilecek besinin ekmek olduğunu, peynirli bir sandviç hazırlanabileceğini kaydeden Çelik, “Haftada bir gün de bu gruptan sağlıklı bir kek ya da kurabiye ilave edebilir Böylece çocukların kantin veya bakkallardan hazır kek, çikolata gibi ürünleri almasına engel olunabilir “ diye konuştu.

MEYVEYİ İHMAL ETMEYİN

Çelik’e göre beslenme çantaların bir diğer olmazsa olmazı meyve. Kurabiye, kek günü dışındaki diğer günlere 1 porsiyon meyve konulması gerektiğini anlatan Diyetisyen Zehra Margot Çelik, “Örneğin 1 porsiyon meyvenin karşılığı: 1 küçük boy elma, 3 adet kayısı, 1 orta boy armut, 1 orta boy portakal, 15 adet üzüm, 1 yerli muz olabilir” ifadelerini kullandı.

SAĞLIKLI YAĞLAR DA GEREKLİ

Sağlık açısından yağ grubu besinlerin de önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Zehra Margot Çelik; çocuklara zeytin, badem, ceviz, fındık önerdi. Çelik, çocukların mutlaka düzenli olarak su tüketmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Son Güncelleme: 11.09.2014 05:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.