Bilkent Üniversitesi'nde garip dersler

Bilkent Üniversitesi'nin 15 – 17 yaş gençler için düzenlediği Gençlik Akademisi Programı birbirinden ilginç dersler içeriyor.

28 Haziran 2018 Perşembe 10:31
Bilkent Üniversitesi'nde garip dersler






Bilkent Üniversitesi'nde garip dersler


23 – 30 Haziran tarihleri arasında Türkiyenin her tarafından 100 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Gençlik Akademisi Programının amacı gençler arasında meslek bilincini oluşturmak.

Gençlerin birbirinden ilginç aktivitelere katılarak Müzikten Turizme, Mühendislikten Hukuka, Felsefeden İşletmeye, Mütercim Tercümalığa kadar çok geniş bir yelpazede meslekleri tanımalararına yönelik hazırlanan programda 33 meslek tanıtılıyor; Psikoloji konularını içeren "Beyin ve Görsel Yanılsamalar Fuarı", Siyaset Bilimi konularını içeren "Üst Akıl Ben Olsam", "Canlı Heyecanlı Arkeoloji", "Hayat ve Hukuk", Felsefe konularına yönelik "Düşünce Deneyleri ve Bilincin Doğası",Fizik alanı için "Işıkla Ölçüm Yapmak", Endüstri Mühendisliği için "Kaçınılmazı Yönetebilmek", Turizm ve Otelcilik alanında "Makarna Ziyafeti", Güzel Sanatlar için "Mozaik Çalışması", Makina Mühendisliği için "Sürücüsüz Minyatür Arabalar ile Trafikte Yol Alma", Müzik alanında "Orkestranın İçinden" bu derslerden sadece bazısı.

Öğrenciler mesleki çalışmalarınyanısıra yoğun olarak spor aktivitelerine ve kültürel etkinliklere de katılıyorlar.

Program Koordinatörü Hale Öklü ; bu yıl 7. sinidüzenledikleri programa yoğun ilgi olduğunu ama ancak 100 öğrencilik katılımın kabul edilebildiğini, bu yaşda meslek bilincinin oluşturulmasının ileride öğrencilerin tercih yaparken çok önemli olduğunu, bu programda çocukların hem eğlendiklerini hem de meslekleri öğrendiklerini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Bilkent üniversitesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.