Bugün okullar tatil mi? Okulların tatil edildiği iller ilçeler

Kar yağışı ile birlikte kamu kurumlarında engelli ve hamileler için bir gün idari izin verilirken bazı okullarda eğitim tatil edildi.

06 Aralık 2017 Çarşamba 19:36
Bugün okullar tatil mi? Okulların tatil edildiği iller ilçeler






Bugün okullar tatil mi? Okulların tatil edildiği iller ilçeler 7 Aralık 2017


Kara kışa teslim olan bazı il ve ilçelerde okullarda eğitime bir gün ara verildi. Yarın okullar tatil mi? sorusuna cevap arayan öğrenciler, veliler, bu haber sizin için. 7 Aralık perşembe günü okullar tatil olacak mı?


Yurdun birçok bölgesinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, eğitime de olumsuz yönde etki ediyor. Kar yağışının etkili olduğu bazı şehirlerden kar tatili haberleri gelmeye başladı. Öğrenciler ve veliler ise internet üzerinde "yarın okullar tatil mi?" ve "kar tatili olan iller" aramalarını yapıyor. Peki yarın okullar tatil mi? İşte kar tatili olan iller...

Bitlis'te okullar bugün tatil edildi


Yoğun kar yağışının hakim olduğu Bitlis il merkezinde eğitime bir gün ara verildi.

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.
Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerdeki tüm okullarda  eğitime bugün ara verildiği açıklandı. Açıklamada, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle kamuda çalışan engelli ve hamileler de (1) gün süre ile idari izinli sayılacaktır" denildi.

Ağrı'da okullar tatil


Ağrı’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı merkez, Diyadin, Hamur ve Taşlıçay ilçelerinde taşıma merkezi okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hava muhalefeti nedeniyle merkez ilçe, Diyadin, Hamur ve Taşlıçay ilçelerinde taşımalı eğitim ile köy okullarında eğitime 1 gün ara verdiğini bildirdi. Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Olgun Öner ise Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Diyadin ilçemizde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 07.12.2017 Perşembe günü ilçe merkezi ve köylerdeki ‘taşıma merkezi okullarımızda’ eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Diğer okullarımızla ilgili kararımızı hava şartlarının durumuna göre tekrar değerlendireceğiz” ifadelerine yer verdi.

BİNGÖL KARLIOVA'DA TAŞIMALI EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde taşımalı eğitim ile köy okullarına kar nedeniyle 1 gün ara verildi.
Karlıova ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, köyden ilçeye taşınan öğrencilerinin eğitimi ile köy okullarında eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İlçede etkili olan kar yağışı nedeniyle 37 köy yolu da ulaşıma kapandı.

NEVŞEHİR’DE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Nevşehir Valiliği, kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan öğrenciler için okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı.
Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, “Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlimiz genelinde taşımalı eğitim yapan öğrenciler için 7 Aralık 2017 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

YARIN OKULLAR TATİL Mİ? HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

Hafta başından itibaren başlayan kar yağışı, yurdun bazı bölgelerinde etkili olmaya başladı. Kar yağışının başladığı illerde öğrenciler ve veliler okulların tatil olup olmadığını şimdiden araştırmaya başladı.

Bilindiği üzere kar yağışı etkili olduğu takdirde ulaşıma da olumsuz etki ediyor. Bu da öğrencilerin okula gidememesiyle sonuçlanıyor ve eğitime ara veriliyor.

Kars'ta okullar tatil edildi

Kars'ta etkili olan kar yağışı sebebiyle yarın ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan kar yağışının dün gece saatlerinden itibaren il genelinde etkili olmaya başladığını söyledi.

Bu sebeple eğitime ara verildiğini ifade eden Doğan, "İlimiz ve ilçelerimizdeki yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle ilk orta ve lise düzeyindeki tüm okullar 7 Aralık 2017 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir." bilgisini paylaştı.

Doğan, olumsuz hava koşulları yüzünden kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de yarın idari izinli sayılacağını bildirdi.

Kars haricinde şu anda okulların tatil olduğu il bulunmuyor. Kars dışında eğitim gören öğrenciler, 7 Aralık Perşembe günü eğitimlerine devam edecek.

Son Güncelleme: 07.12.2017 06:21
Anahtar Kelimeler:
Ağrıda Okullar Tatil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.