ÇANAKKALE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NE 'OBJEKTİF DEĞİL' SUÇLAMASI

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de Türk Eğitim-Sen üyesi olup düşük puan nedeniyle görevden alınan 36 okul müdüründen 8'i hukuk mücadelesini kazanıp, yürütmeyi durdurma kararı ile görevlerine döndü. İl Milli Eğitim...

26 Aralık 2014 Cuma 11:42
ÇANAKKALE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NE 'OBJEKTİF DEĞİL' SUÇLAMASI






Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de Türk Eğitim-Sen üyesi olup düşük puan nedeniyle görevden alınan 36 okul müdüründen 8'i hukuk mücadelesini kazanıp, yürütmeyi durdurma kararı ile görevlerine döndü. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş'in görevlerine iade edilen okul müdürlerinin de katıldığı bir seminerde, "Siyasi bir il milli eğitim müdürüyüm ve okul müdürlükleri de siyasi bir makamdır. İstediklerimle çalışırım. Mahkeme kararı ile gelen okul müdürlerini bu salonda görmek istemiyorum" dediği ileri sürüldü. Memiş hakkındaki iddiaları yalanlayıp, "Önümüzdeki süreçte seçim ortamı oluşacağını ve bundan dolayı gerekli tedbirleri almamız gerektiğini ve okullarımızın siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledim" dedi.
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türkiye Eğitim ve Öğretim Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Çanakkale Şubesi'ne üye 42 müdürden 36'sı düşük puan nedeniyle görevden alındı. Bu müdürlerden 20'si görevden alınmalarının objektif olmadığını ileri sürüp, konuyu Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Bir ay içinde farklı tarihlerde 8 müdür, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararlarıyla görevlerine döndü. Türk Eğitim- Sen Çanakkale Şube Başkanı Resül Demirbaş, görevlerine iade edilen müdürlerin İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş tarafından rencide edildiğini ileri sürüp, yazılı basın açıklaması yaptı.
Demirbaş, açıklamasında, şu iddialarda bulundu:
"Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Maarif Müfettişleri Başkanı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile il genelinde okul ve kurumlarda görevli müdür ve müdür yardımcılarının katıldığı, 'Birlikte Çalışma Usül ve Esasları Eğitim Semineri' geçen 23 Aralık'ta gerçekleştirildi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi Dr. İbrahim Bodur Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde açılış konuşması Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş tarafından yapıldı. Memiş, birlikte çalışma usul ve esaslarını anlattığı toplantıdaki konuşmasında, 'Siyasi bir il milli eğitim müdürüyüm ve okul müdürlükleri de siyasi bir makamdır. İstediklerimle çalışırım. Mahkeme kararı ile gelen okul müdürlerini bu salonda görmek istemiyorum. Siz neden geldiniz? Sizi zaten tekrar görevden alacağım' demiş. 'Bazılarının telefonla konuştuklarımı kaydettiklerini biliyorum ama ben bu konuşmamı her yerde yaparım, çekindiğim hiçbir yer yok' diye de eklemiş. Mahkeme kararı ile ataması yapılan bazı okul müdürlerinin isimlerini söyleyerek onlar hakkında toplum önünde küçük düşürücü sözler söylemiş. Bu müdürlere, 'Mahkeme masraflarınızı verelim, davanızdan vazgeçin' demiş. Ama olumsuz yanıt aldığını da belirtip, toplantıya katılanlara 'Siz bu müdürlerle çalışır mısınız?' diye sorup onaylatmak istemiştir. Memiş, mahkemenin kararları gereği yapmış olduğu atamaları sindirememiş ki toplantıya katılanlar arasında bu müdürlere karşı içindeki nefret ve kini kusmuştur. Bu sözler İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamına yakışmamış ve bu makam Memiş'in siyasi hesaplaşma, yargıya karşı gelme makamı olmamalıdır. Daha öncede Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi olarak uyarmıştık yine uyarıyoruz. Memiş'in bu pervasız davranışları Çanakkale'de eğitim öğretimine zarar vermekte ve eğitim çalışanları arasında çalışma huzurunu bozmaktadır. Buradan suç duyurusunda bulunuyoruz."

MEMİŞ'TEN İDDİALARA YANIT
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ise sendikanın bu iddialarının doğru olmadığını söyledi. Kendisinin seminerde kimseyi hedef almadığını ve hiçbir müdür hakkında sendikaca ifade edilenleri söylemediğini belirten Memiş, "Seminerde, önümüzdeki süreçte bir seçim ortamı oluşacağını ve bundan dolayı okul müdürü ve müdür yardımcısı olarak gerekli tedbirleri almamız gerektiğini ve okullarımızın siyasete herhangi bir şekilde alet edilmemesi gerektiğini belirttim. Mahkeme kararıyla dönen müdürler için 'Sizinle çalışmam' gibi bir ifadem olmadı. Mevzuatın öngördüğü herkesle çalışırım. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün siyasi kadro olduğu sözü bana ait değildir. 8 Aralık'taki seminere katılan Prof. Dr. Erdinç Açıkalın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bakanlığın politikalarını uygulayan siyasi kadro olduğunu söylemişti. Ben de seminerde bu söylediğini tekrar ettim. Dolayısıyla bizde bu bakanlığın politikalarına uygun çalışmalar sergilememiz gerektiğini ifade ettim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.