Çankırı, tren kütüphaneye kavuştu

ÇANKIRI Belediyesi'nin kenti kütüphaneler şehri yapma projesi kapsamında yapımı tamamlanan tren kütüphane; iki vinç, 4 TIR ve 20 işçinin 12 saatlik çalışması sonucu Şehitler Anıtı yanına konuldu. Tren kütüphane ile ilgili bilgi veren...

15 Nisan 2015 Çarşamba 15:26
Çankırı, tren kütüphaneye kavuştu






ÇANKIRI Belediyesi'nin kenti kütüphaneler şehri yapma projesi kapsamında yapımı tamamlanan tren kütüphane; iki vinç, 4 TIR ve 20 işçinin 12 saatlik çalışması sonucu Şehitler Anıtı yanına konuldu.
Tren kütüphane ile ilgili bilgi veren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Trenimizin lokomotifi 1906 yılında dönemin devletlerinden Prusya'da yapılıp, Osmanlı Devleti'ne satılmış. Uzun yıllar buharlı tren olarak hizmet etmiş, ardından Devlet Demir Yolları'nın (DDY) hangarına çekilmiş. Geliştirdiğimiz proje için hangarda bekleyen bu tarihi makineyi Çankırı'ya getirdik ve gar içerisinde kütüphane olarak yeniden tasarladık" dedi.
Lokomotif ve vagonun toplam ağırlığının 96 ton olduğunu belirten Dinç, "Bu tarihi lokomotif Osmanlı'ya teslim edilmesinin ardından ilk kez karayolu ile nakledildi. Yeni alanında hem nostaljik görüntüsü ile geçmiş yılların teknolojisini insanlara hatırlatacak, hem de çocuklarımızı kitap okumaya teşvik edecek güzel bir kütüphane olacak" dedi.
Çankırı'da 17 okula kütüphane kazandırdıklarını söyleyen Dinç, "Bu kütüphanelerin yanı sıra çocuklarımızın ilgilisini çekmek için uçak, tren ve gemi kütüphane projeleri hazırladık. Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisindeki uçağımızın yapımını tamamladık, ancak çevre düzenlemesi için çalışmalarımız devam ediyor. Trenimiz ise yeni alanında hazırlanacak. Ayrıca Şehitler Anıtı etrafındaki alanı da yeniden tasarlayacağız. Amacımız Çankırı'yı kütüphaneler şehri yapmak" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.