Çocuklar deney yaptı, anneleri yufka açtı

TÜBİTAK öncülüğünde yurt genelinde ortaokullarda düzenlenen bilim fuarlarının Konya Seydişehir ayağı Ortakarören Cumhuriyet Ortaokulu'nda gerçekleştirildi.

01 Mayıs 2019 Çarşamba 23:52
Çocuklar deney yaptı, anneleri yufka açtı






Ortakaraören Cumhuriyet Ortaokulu'nda TÜBİTAK Bilim Şenliği

Çocuklar deney yaptı, anneleri yufka açtı


TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde ilköğretim okullarında düzenlenen Bilim Fuarı'nın Seydişehir ayağında Ortakaraören Cumhuriyet Ortaokulu seçildi. Etkinlikler sırasında, çocuklar bilimsel deneyler yaparken, anneleri okul bahçesinde yufka açarak misafirlere geleneksel saç böreği yaptılar.


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAk tarafından yurt genelinde düzenlenen 4006 Bilim Fuarı etkinliklerinin Konya Seydişehir ayağı Ortakaören Cumhuriyet Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. TÜBİTAK tarafından desteklenen etkinlikte, Ortakaraorenli öğrencilerin hazırladığı bilimsel projeler görücüye çıktı.

Deneysel projelerin yanısıra, ortaokul öğrencilerinin aylardır üzerinde araştırma yaptığı araştırmalar da ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı J.Tğm. Salih Yahya Koca ile davetliler katıldı.

Kaymakam Erdoğan, çocukların bilimsel deneylere gösterdiği ilginin gelecek için umut verici olduğunu belirterek okul yönetimini ve öğretmenleri kutladı. Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Dilek Kurt, okul içinde ve okul bahçesinde açılan fuar öncesi öğrenci ve öğretmenlerin yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirterek Ortakaraören halkının da çalışmalara büyük destek verdiğini söyledi. 


Ortakaören Muhtarı Ayşe Demir, öğrencilerin düzenlediği bütün etkinliklere destek verdiklerini belirterek "Ortakaraören, Konya ve çevresinde eğitime büyük önem veren, eğitimde öncü bir kasabadır. Yakın tarihimize damgasını vuran çok sayıda devlet adamını çıkardık. Gençlerimizin bilime olan merakını sürekli diri tutmak istiyoruz" dedi..


Bilim Fuarı'nda öğrenciler projelerini anlatırken, anneleri okul bahçesinde kurdukları ocaklarda, Ortakaraören'in lezzetli saç böreklerinden yaparak davetlilere ikram etti.
 

Son Güncelleme: 02.05.2019 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.