Çukurova Üniversitesi Rektörü: Öğrenciler bizi tercih etsin

ADANA'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, 14 Temmuz'a kadar eğitim göreceği kurumu belirleyecek öğrencilerden, kendi üniversitelerini tercih etmelerini istedi.

05 Temmuz 2015 Pazar 11:55
Çukurova Üniversitesi Rektörü: Öğrenciler bizi tercih etsin






Çukurova Üniversitesi Rektörü: Öğrenciler bizi tercih etsin

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, 14 Temmuz'a kadar eğitim göreceği kurumu belirleyecek öğrencilerden, kendi üniversitelerini tercih etmelerini istedi.

Üniversitenin resmi internet sitesine yüklediği video ile tercih yapacak öğrencilere seslenen Rektör Mustafa Kibar, "Eğitim ve öğretim altyapısı 40 yılı aşkın geçmişiyle oldukça güçlü olan üniversitemizde, 16 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı, 12 meslek yüksekokulu bulunuyor" dedi.
Geride kalan eğitim sezonunda 48 bin 167 öğrencilerinin bulunduğunu anlatan Rektör Kibar, şöyle devam etti:
"Ayrıca 77 farklı ülkeden bin 46 uluslararası öğrencimiz eğitim ve öğretimlerini sürdürmektedir. Modern donanıma sahip derslikler, atölye, laboratuar ve uygulama üniteleriyle verimli eğitim ortamları öğrencilerimize sunuluyor. Üniversitemiz eğitiminin uluslararası tanınırlık belgesi olan Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) etiketine ve diploma eki etiketine sahiptir. Öğrenci değişim programları çerçevesinde 89 ulusal ve 11 farklı ülkeden 23 üniversite ile değişim protokolleri imzalanarak öğrencilerimize farklı üniversitelerde eğitim olanağı sağlanmıştır."

'ENGELSİZ YERLEŞKE'

ÇÜ'de her yıl çok sayıda kongre, sempozyum, konferans ve atölye çalışmalarının yapıldığına dikkat çeken Rektör Kibar, şöyle konuştu:
"Üniversitemiz bunların yanı sıra tiyatro festivali, bahar şenliği, kısa film yarışması, rock festivali, uluslararası fotoğraf yarışması gibi aktivitelere ev sahipliği yapmaktadır. Seyhan Baraj Gölü kıyısında 20 bin dekar araziye kurulmuş olan kampusumuz, üniversite kampusları arasında ilk sıralardadır. Engelli öğrencilerimiz için gerekli düzenlemeler yapılan yerleşkede, futbol, voleybol, basketbol, atletizm pistleri, tenis kortları, kapalı yüzme havuzu, spor salonu gibi çok çeşitli spor alanlarıyla öğrencilerimizin spor yapabilmelerine olanak sağlanıyor."

'SİZİ ARAMIZDA GÖRMEYİ DİLİYORUZ'

ÇÜ'de 2 bin 170 akademik personelin, eğitim öğretim ve araştırma faaliyeti yürüttüğünü vurgulayan Rektör Mustafa Kibar, şunları kaydetti:
"Üniversitemiz, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında 193 üniversite arasında 10'uncu, yıllık toplam yayın sayısında ise 13'üncü sıradadır. Dünyanın en prestijli üniversitesi değerlendirme kuruluşu olan KÜES tarafından açıklanan '2014 Yılı Dünyanın En İyi Üniversitesi' listesine girmeyi başaran 19 Türk üniversitesinden birisidir. Köklü geçmişiyle Adana, ekonomik ve yaşanması kolay bir kenttir. İklimi ılımandır ve trafik sorunu yaşanmaz. Şehir ile bütünleşmiş üniversitemiz, bilim teknoloji ve sanat alanında yürüttüğü eğitim öğretim faaliyetleri ve araştırma geliştirme çalışmalarıyla girişimci bir üniversitedir. Üniversitemiz sahip olduğu birikim vizyonu ile ülkemiz ve insanlığa hizmet etmeyi aramıza katılacak olan siz yeni öğrencilerimiz ile sürdürecektir. Önümüzdeki dönemlerde sizleri de aramızda görmeyi diliyoruz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.