Dershane sorusuna Bakan sinirlendi: Herkese kurs yok

1 Ekim tarihinde, kapatılan dershanelerin yerine açılacak olan Halk Eğitim Kursları konusunda kafalar karışık. Bakanlık ücretsiz kursların hazır olduğunu duyururken Bakan Avcı "1 milyon kişiye kurs vermemiz imkansız" dedi çıktı

12 Temmuz 2015 Pazar 08:08
Dershane sorusuna Bakan sinirlendi: Herkese kurs yok






Dershane sorusuna bakan sinirlendi: Herkese kurs yok

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Halk Eğitim Kursları aracılığıyla herkese ücretsiz dershane hizmeti vereceği haberlerinin ardından Bakan Nabi Avcı'dan şok sözler. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "1 milyon öğrencinin tamamına eğitim vermemiz söz konusu değil" dedi işin içinden çıktı...
Anayasa Mahkemesi'ne bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Mezun olan 1 milyon öğrencinin tamamına eğitim vermemiz söz konusu değil" dedi

Dershaneleri kapatan yasanın iptal talebini görüşmek üzere yapılan toplantının perde arkasında ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın mezun 1 milyon öğrencinin tamamına eğitim verme durumlarının söz konusu olmadığını dile getirdi. PAK Eğitim İş  Hukuk Müşaviri Avukat Mehmet Kasap, alt yapının yetersizliğine dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi (AYM) dershaneleri kapatan yasanın iptal talebini görüşmek için 8 Haziran’da bir toplantı yaptı. AYM heyeti, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile dershane sektör temsilcilerinin sözlü savunmalarını dinledi. AYM'deki toplantıya GÜVENDER ve Özdebir Dershaneler Birliği ile PAK Eğitim İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanı Avcı ile bakanlık yetkilileri katıldı. PAK Eğitim İş Hukuk Müşaviri Avukat Mehmet Kasap, bakanlık yetkililerinin 1 milyonu aşkın mezun öğrencinin tamamına eğitim verilmeyeceğinin söylendiğini vurguladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SİNİRLENDİ

Kasap, “Mezun 1 milyon 55 bin öğrenci var. Bunların halk eğitim merkezlerinde eğitim verileceğini açıkladılar. Bunun için alt yapılarının yeterli olup olmadığını sorduğumuz da Bakan sinirlenerek ‘Zaten dershaneler hep bu 1 milyon öğrenciyi nasıl kayıt yapabileceklerini düşünüyor’ diye söze girdi. Ben de dershaneleri temsilen katılmadığımızı işsiz kalacak öğretmen ve yardımcı personeli temsilen oturuma katıldığımı ifade edince, Bakan ‘Tabii ki bizim bunların tamamına bu eğitimleri vermemiz söz konusu değil’ dedi”  diye konuştu.

Kursları dikiş nakış öğretmeni mi verecek?

52 bin dersliğe ihtiyaç olunduğuna vurgu yapan Mehmet Kasap, halk eğitim merkezlerinin yaygın eğitime göre planlandığını aktardı. Kasap, “Eğitim kadrosu açısından duruma baktığımızda bu çocuklara eğitimi dikiş nakış öğretmeni mi verecek? Halk eğitimlerin kapasitesinde eksikler var. 1 milyon öğrenciye sahip çıkacağız diyorlar bu mümkün değil” dedi. 

Halk eğitim merkezleri eliyle dershanecilik yapılamayacağını sektör temsilcilerinin de çok iyi bildiğini söyleyen Kasap, “Yaygın eğitime göre yapılandırılmış 950 adet Halk Eğitim Merkezi bulunmaktadır. Sayı yetersiz. Alt yapıları fizik-kimya anlatmaya müsait değildir” dedi.
Son Güncelleme: 12.07.2015 08:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.