Dershaneden dönüşümün öncüsü oldu, üniversite kuruyor

Dershaneden okula dönüşüm öncüsü olunca İlk öğretimden üniversiteye köprü kurdu. Devlet desteğini beklemeden dershaneyi liseye çevirdi, ‘Liseden üniversiteye’ giden ilk mezunları verecek

13 Aralık 2014 Cumartesi 15:20
Dershaneden dönüşümün öncüsü oldu, üniversite kuruyor







Dershaneden dönüşümün öncüsü oldu, üniversite kuruyor

Dershaneden okula dönüşüm öncüsü olunca İlk öğretimden üniversiteye köprü kurdu. Devlet desteğini beklemeden dershaneyi liseye çevirdi, ‘Liseden üniversiteye’ giden ilk mezunları verecek
Türkiye’de özel eğitimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için büyük önem taşıyan dershanelerin okullara dönüşme süreci devam ediyor. Geçtiğimiz yılın son ayında yapılan araştırmaya göre 3 bin 640 dershanenin büyük bölümü kamu desteğini de alarak okula dönüşme hazırlıklarını sürdürürken Yavuzlar Eğitim Kurumları farklı bir stratejiyi hayata geçiriyor. Yavuzlar bünyesinde eğitim gören gençler okudukları dershane lise olunca, ‘liseden üniversiteye’ giden ilk öğrenciler olacak.

İLK DÖNÜŞÜM ONAYINI ALAN DERSHANE OLDU

Türkiye’de dershaneden okula dönme onayını alan ilk kurumlardan biri olan Yavuzlar Dershaneleri, Yavuzlar Eğitim Kurumu’na dönüşürken, Yavuzlar Lisesi’ni bitiren öğrenciler doğrudan Yavuzlar Üniversitesi’nde okuyabilecek. Yavuzlar Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Yavuz yaptığı açıklamada okul binalarının 2015-216 eğitim öğretim yılında törenle açılacağını belirterek “Bizi en çok heyecanlandıran ilköğretimden üniversiteye kadar öğrencimizi aynı kurum içinde eğitme düşüncesi. Böyle bir imkana kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Devlet destek verdiği halde biz hiçbir destek almadan dönüşümü yaptık” dedi.

DÖNÜŞÜMÜ HER ZAMAN DESTEKLEDİK

Eğitimde dershanelerin ağır bir yük taşıdığını belirten Yavuz şunları söyledi: “Dershanelerin kapatılması sektördeki diğer kurumlar tarafından olumsuz karşılanmasına rağmen bizler bu dönüşüme en başından beri sıcak bakıyoruz. Dershanelerin okula dönüşümü yasallaşmadan önce çocukların eğitiminin büyük bir yükü dershaneler tarafından karşılanıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel lise olabilme şansı tanıması ile beraber bizler hem okul, hem dershane, hem özel çalışma görevini üstlenerek öğrencilerimizin akademik olarak daha başarılı olmasını sağlayacağımıza inanıyoruz.

ÇOCUKLARIMIZ YARIŞ ATI DEĞİL


Öğrenci tek bir merkezden eğitim alarak hem zaman kazanacak hem de fiziksek olarak daha az efor sarf edecek. Böylece çocuklarımız yarış atı gibi bir yandan okul, bir yandan dershane, bir yandan özel ders koşturmasından kurtulup gerekli olan tüm eğitimini tek bir merkezden alıp sosyal hayatına biraz daha vakit ayırabilecek duruma gelecektir. Amacımız en kısa zamanda üniversitemizi de açıp öğrencilerimizi 1. sınıftan eğitim hayatına alıp ortaokul lise üniversite eğitimini tamamlayıp hayata atılmasını sağlamaktır. “
Türkiye’nin en eski eğitim kurumlarından biri olan Yavuzlar Dershaneleri 30. Yılını doldurdu. 2012 yılında Yavuzlar Üniversitesi’nin temellerini atan kurum Dershanelerin Okula Dönüşüm sürecinin de en önemli destekçilerinden biri oldu.
Geçtiğimiz yılın verilerine göre 3 bin 640  dershanede toplam  1 milyon 220 bin 435 öğrenci üniversiteye hazırlandı. Halen İstanbul'daki kayıtlı 630 dershaneden 104 tanesi dönüşüm için müracaat etti. Mevcut dershanelerin ilk 10’u önümüzdeki yıl resmi olarak temel lise statüsünde eğitime başlayacak. 1 Eylül 2015 tarihine kadar faaliyetlerini sürdürme hakkı olan dershanelerin, önümüzdeki bir yıl içinde dönüşümünü tamamlaması gerekiyor.


Son Güncelleme: 13.12.2014 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.