Dershanelerin yerini MEB aldı: Devlet Dershaneleri geliyor

Bu yıl dershaneler artık yok. Kapatılan Dershanelerin yerini Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim Kursları alıyor. Halk Eğitim kursları bünyesinde verilecek olan takviye kurslar sadece hafta sonları düzenlenecek

12 Temmuz 2015 Pazar 07:19
Dershanelerin yerini MEB aldı: Devlet Dershaneleri geliyor






Dershanelerin yerini MEB aldı: Devlet Dershaneleri geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin yanısıra lise mezunları için de, Halk Eğitim Kursları bünyesinde verilecek olan takviye kurslarla ilgili  detaylar ortaya çıktı. Hafta sonları yapılacak olan kurslar 96 saati bulacak. Yeni eğitim öğretim döneminde dershaneler artık yok. Dershanelerin yerini Bunun yerine, öğrencilere takviye kursları verilecek. Kursların detayları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, hem mezunlar hem de öğrenciler için takviye kurslarına başvuruları 1 Eylül'den itibaren alacak, kurslar da 1 Ekim'de başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra lise mezunları için de Türkiye genelinde halk eğitim merkezleri ve okullarda düzenlenecek ücretsiz takviye kurslarının ayrıntıları belli oldu.

Bir dönem boyunca bir dersten an az 36 saat,  ortalama 96 saat takviye kursu alınabilecek. Kurslar, ders saatleri dışında ve hafta sonlarında öğrencilerin tercihine uygun gün ve saatlerde başlatılacak. Mezunlara ve öğrencilere, Türkçe-matematik-fen bilimleri-sosyal bilimler gibi çeşitli dersleri içeren paket program önerileri sunulacak.

1 Ekim'de başlayacak Halk Eğitim kursları için başvurular 1 Eylül'de alınmaya başlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı, takviye kursları için Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin dersliği kullanıma sunabilecek. Ortaokul ve liseye devam eden öğrencilere okulda, lise mezunlarına ise halk eğitim merkezinde kurs açılacak.

Bakanlık, örgün ve yaygın öğretime dönük açılan kurslar için "kazanım temelli testler ile aylık tarama testlerinin" hazırlıklarına da hız verdi.

KURSLAR TAMAMEN ÜCRETSİZ

Ders verecek öğretmenlerin ek ders ücretleriyse yüzde 100 oranında artırıldı.

Bu kursları açan ve yıl boyunca sürdüren öğretmenler için hizmet puanı hesaplanmasında da ayrıcalık tanınacak.

Milli eğitim cephesinden bir haber daha var. TEOG kapsamında öğrencilere verilen rehberlik ve danışmanlık hizmetinden lise öğrencilerinin de yararlanmasını sağlanacak. Öğrencilere, uzman öğretmenler rehberlik edecek.
Son Güncelleme: 12.07.2015 07:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.