Eğitim- Bir-sen: Öğretmenin Maaş Düzenlemesinde Sayının Çokluğu Bahane Ediliyorsa (2)

Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen "Eğitim ve Ahlak Şurası"nda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun öğretmen maaşlarının arttırılmasına ilişkin talepleri üzerine...

21 Kasım 2014 Cuma 17:15
Eğitim- Bir-sen: Öğretmenin Maaş Düzenlemesinde Sayının Çokluğu Bahane Ediliyorsa (2)






Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen "Eğitim ve Ahlak Şurası"nda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun öğretmen maaşlarının arttırılmasına ilişkin talepleri üzerine söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yardımcısı Halil Etyemez, "Sayın Başkanımız, konuşmasında öğretmenlerimizin maaşlarıyla ilgili bir talepte bulundu. Ben de toplu sözleşme masasında artırmak üzere masaya bırakıyoruz. Bugün eğitim ve ahlakla ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum" dedi.

Eğitim ve Ahlak Şurası'nın ele aldığı iki önemli mesele olduğunu belirten Etyemez, bunlardan birinin ahlak diğerinin ise eğitim yani maarif olduğunu söyledi. Modem eğitim ve okulun, toplumu şekillendirme, bireylerin yaşamını dönüştürme ve yeni bir ahlak düzeninin inşası hususunda başarısız olduğunu söyleyen Etyemez, "Modern okul, insan zihnini, akılını, gönlünü ve nefsini terbiye etme yerine, egemen sınıfların kurulu amaçlarına hizmet eden bir araç durumuna dönüştürülmüştür. Türkiye olarak yeryüzünün en zengin eğitim birikimine sahip olmamıza rağmen, son iki yüz yıldır kendi medeniyet kodlarımıza dayalı, özgün eğitim ve okul modelleri maalesef geliştiremedik. Eğitimde bir istikamet ve gaye problemi olduğu Türkiye'nin önde gelen entelektüelleri tarafından da dile getirilmektedir. Bunların yanı sıra, günümüzde eğitim ve okul; insan yaşamını bir bütün olarak kavrayamamakta, insan gönlüne ve zihnine birlikte hitap edememekte, öğrencileri sıraya dizmekte ve elemektedir. Kısacası eğitimsel aklımız, maarif mefkuremiz bulanık gözükmektedir. Eğitimin amacı ne olmalıdır? Ne tür bir insan yetiştirmek istiyoruz? Maarife ilişkin özgün bir model geliştirebilir miyiz? Maarif davamız, maarif mefkûremiz ne olmalıdır? Bu sorular ışığında, okulun ve eğitimimizin yeniden düşünülmesi ve aynı zamanda "iyi ödev insanı yetiştirme" ülküsü etrafında yeniden analiz edilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.