EĞİTİM-SEN'DEN MÜDÜR ATAMALARINA SUÇ DUYURUSU

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Zonguldak Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul müdürü atamalarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama...

19 Aralık 2014 Cuma 18:31
EĞİTİM-SEN'DEN MÜDÜR ATAMALARINA SUÇ DUYURUSU






Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Zonguldak Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul müdürü atamalarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Adliye önünde açıklama yapan Eğitim- Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Eğitim- Sen üyesi okul müdürlerinin puanlarının sıfırlanarak görevden alındığını söyledi. Bu durumda olan okul müdürlerinin İdare Mahkemesi'ne açtığı davlarda talep ettikleri yürütmeyi durdurma istemlerinin haklı bulunduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:
"Yani hukuk bizlerin haklı olduğunu tescil etmiştir. Ancak yönetmelikte, 'düşük puan alanlar yerlerine usulüne uygun atama yapılıncaya kadar görevlerinde kalırlar' hükmü hiçe sayılarak görevlerimizden ayrılmamız istenmiştir. Bunca hukuksuzluğa rağmen yılmadık. Yandaşlık ile değil liyakat, yağcılık ile değil kariyer ile hak edilen makamlarda oturulabileceğinin gösterileceği bir ülke yaratılıncaya kadar mücadele edeceğiz ve her türlü hukuksuzluğun takipçisi olacağız."
Basın açıklamasının ardından Eğitim-Sen üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Keleş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nusret Parlak hakkında, 'Görevi kötüye kullandıkları' suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarına ilişkin dilekçelerini teslim etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.