Erasmus Bebekleri: Üniversiteli gençler Erasmus'ta boş durmamış

Erasmus programına katılan Avrupalı öğrencilerin gittikleri ülkelerden hamile kalarak ülkelerine geri döndüğü ortaya çıktı. Erasmus Bebekleri konusu AB ülkeleri içinde tartışmaları da tetikledi.

27 Eylül 2014 Cumartesi 01:22






Erasmus Bebekleri: Üniversiteli gençler Erasmus'ta boş durmamış


Erasmus programına katılan Avrupalı öğrencilerin gittikleri ülkelerden hamile kalarak ülkelerine geri döndüğü ortaya çıktı. Erasmus Bebekleri konusu AB ülkeleri içinde tartışmaları da alevlendirdi.
   
ÖĞRENCİLERİN İŞ HAYATINI ETKİLİYOR

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan bir araştırmaya göre Erasmus Öğrenci Değişim Programı 1987 yılından bu yana bir milyon bebeğin dünyaya gelmesine vesile oldu. Yabancı ülkede eğitim gören birçok üniversite öğrencisi hayat arkadaşı ile bu kapsamda tanıştı. Erasmus, öğrencilerin sadece özel hayatını değil iş hayatını da etkiliyor. Eğitimden sorumlu Avrupa Komiseri Androulla Vassiliou durumu değerlendirdi:
“Erasmus programına katılarak, gençler istihdam kapılarının açılmasını sağlıyor. İşsiz kalma ihtimali azalıyor, 6 ay içinde bir iş bulma olasılığı artıyor.”

Araştırmaya göre işverenlerin yüzde 92’si hoşgörü, özgüven, merak gibi Erasmus programının katkıda bulunduğu nitelikler arıyor. Uluslararası tecrübesi bulunan çalışanlara iş hayatlarında daha fazla yetki verilme oranı ise yüzde 64 olarak belirtiliyor. KAYNAK EuroNews


Son Güncelleme: 27.09.2014 01:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.