Erciyes ve Yakın Doğu üniversiteleri arasında işbirliği

KAYSERİ, () - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, KKTC'de Yakın Doğu Üniversitesi’ni ziyaret etti. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Keleştemur ile Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Ümit Hassan tarafından, iki...

19 Ocak 2015 Pazartesi 17:57
Erciyes ve Yakın Doğu üniversiteleri arasında işbirliği






KAYSERİ, () - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, KKTC'de Yakın Doğu Üniversitesi’ni ziyaret etti. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Keleştemur ile Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Ümit Hassan tarafından, iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’in davetlisi olarak geçen hafta KKTC’ye giden Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur ve beraberindeki heyet, Kıbrıs’ta bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde kabul edilen Rektör Prof. Dr. Keleştemur ve beraberindeki heyet, daha sonra Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’yı ziyaret ederek bir süre görüştü.
Erciyes Üniversitesi heyeti, ardından Yakın Doğu Üniversitesi'ni ziyaret etti. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve beraberindeki heyet, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel ile birlikte YDÜ Büyük Kütüphane, Otomobil Müzesi, İnovasyon ve Bilgi İşlem Merkezi, Tıp Fakültesi, Hastane ve Veterinerlik Fakültesi ile Hayvan Hastanesini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ardından Erciyes Üniversitesi heyetleri arasında sürdürülen görüşmelerin ardından, iki üniversite arasında karşılıklı işbirliği protokolünün imza töreni yapıldı. Protokol, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur ve KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Ümit Hassan tarafından imzalandı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur da yapılan protokolün önemine vurgu yaparak, "İki üniversitenin bundan sonraki yıllarda bilimsel, sosyal ve kültürel olmak üzere birçok alanda iş birliği yapacak olmasından memnuniyet duymaktayım. Bu geç kalınmış bir protokoldür ama bunu telafi edeceğiz" dedi.
Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, "Akıl ve gönül sentezi içinde somut bağlamda yapılan bu işbirliğinin hacmi, nüansları iki üniversitenin kendi uzmanlaştığı konular çerçevesinde teknik ve bilimsel olarak kendini gösterecektir" dedi. Prof. Dr. Ümit Hassan, özellikle çalışmalar ve araştırmalarda YDÜ ile Erciyes Üniversitesi işbirliği ile tıp alanında çok önemli sonuçlar alınacağının altını çizdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.