Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Yeni Akademik Yıl Açılışı

ERZURUM Atatürk Üniversitesi'nin 2014- 2015 Akademik Yılı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, ülkede birlikte yaşama kültürünün toplumsal ve insani değerlerin hiçe sayılıp ayaklar altına alındığına işaret...

14 Ekim 2014 Salı 19:11
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Yeni Akademik Yıl Açılışı






ERZURUM Atatürk Üniversitesi'nin 2014- 2015 Akademik Yılı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, ülkede birlikte yaşama kültürünün toplumsal ve insani değerlerin hiçe sayılıp ayaklar altına alındığına işaret etti. Prof. Dr. Koçak, "Bilinçsiz yığınlar sözde özgürlük ve hak arama bahanesiyle çoluğun çocuğun, garibin gurabanın, yetimin ve kamu malının hakkını fütursuzca çiğnemektedirler. Bu yığınlar bilinçsiz oldukları kadar ahlaki değerlerden de uzak hareket etmektedirler" dedi.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu'nda düzenlenen 58'inci akademik yıl açılış törenine Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Berlin FOM Hochschule Rektörü Prof. Dr. Burghard Hermeier, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Piyano ve keman konserinin ardından örğnciler adına Özlem Çiftçi, araştırma görevlilerini temsilen Ayşenur Keleş birer konuşma yaptı. Daha sonra Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, üniversitede130 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü bildirdi. Prof.Dr. Koçak, üniversitede 20 fakülte, 1 konservatuar, 2 yüksekokul, 12 meslek yüksek okulu, 7 enstitü, 20 araştırma ve uygulama merkezi bulunduğunu belirtti.
Konuşmasında gençlere öğüt veren Prof.Dr. Hikmet Koçak, ülkede birlikte yaşama kültürünün, toplumsal ve insani değerlerin hiçe sayılıp ayaklar altına alındığının altını çizdi. Gençlere ahlaklı olmayı öneren Prof. Dr. Koçak "Bilinçsiz yığınlar sözde özgürlük ve hak arama bahanesiyle çoluğun çocuğun, garibin gurabanın, yetimin ve kamu malının hakkını fütursuzca çiğnemektedirler. Bu yığınlar bilinçsiz oldukları kadar ahlaki değerlerden de uzak hareket etmektedirler. Şimdi soruyorum: Bu yığınlara, yani o gençlerimize çocuklarımıza bilinç ile birlikte yeteri kadar ahlak aşılanmış olsaydı hiç bu yaşananlar cereyan eder miydi? Hiç başka bir insanın malına, canına kasteder miydiler? İşte bunun için bilgi ve bilimsel üretimden ahlakı çıkarıp atarsanız insanlığa faydalı olamaz, aydınlık yarınlar inşa edemezsiniz" diye konuştu.
Törenin son bölümünde Atatürk Üniversitesinde 35'inci çalışma yılını dolduran 43 personele Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.