Eski Bakan'ın kankalarıydı, şimdi tu-kaka oldu

Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde her yıl 1 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılan o yılların gözde şirketleri şimdi 'Paralel yapı" ilan edilerek cezalandırılıyor...

15 Nisan 2015 Çarşamba 20:01
Eski Bakan'ın kankalarıydı, şimdi tu-kaka oldu






Eski Bakan'ın kankalarıydı, şimdi tu-kaka oldu

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik
döneminde cemaatin önde gelen yayın evlerine ihaleyle verilen yaprak test basım, dağıtım ve pazarlanması uygulamasına hükümet son verdi.


Bir dönem "Cemaate ait yayınevleri Milli Eğitim Bakanlığı eliyle zenginleştiriliyor" eleştirilerine neden olan uygulama cemaat hükümet kavgasıyla son buldu. Hüseyin Çelik'in yakın arkadaşlarının sahibi olduğu yayınevleri yaprak test basımı için kurduğu tesisleri ne yapacağı bilinmez ama olan yine binlerce çalışana oldu.


MEB'İN EN GÖZDE ŞİRKETLERİYDİ

Bir zamanlar Milli Eğitim Bakanlığı'ının milyarlarca lira akıttığı cemaate yakınlığı ile bilinen yayın evlerine her yıl 1 milyar liradan fazla kaynak aktarılıyordu. Şimdi ise aynı yayınevleri için "Paralel yapı" suçlamasıyla karşı karşıya

HANGİ TESTLER BASILACAK?

İlk etapta TEOG'a hazırlık amacıyla basılan testler YGS ve LYS sınavları için de hazırlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Gülen Örgütü'nün en büyük rantına darbe vurdu. Paralel Yapı'nın yılda 1 milyar liradan fazla gelir elde ettiği yaprak testleri artık MEB basacak. İlk etapta liseye geçiş sınavı TEOG'a hazırlık için basılan testler YGS ve LYS için de hazırlanacak. Yaprak testler, okullardaki takviye kurslara katılan öğrencilere ücretsiz dağıtılıyor. Kurslara gitmeyen öğrenciler ise yaprak testlerden MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden ücretsiz olarak indirip yararlanabilecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Paralel Yapı'ya ait yayınevlerinin kaynak kitap ve yaprak test pazarındaki payının yüksek olduğunu belirtmişti. Avcı "Bu konuda ciddi bir örgütlenme içerisinde olduklarını, yasal olmayan, bandrolsüz yayınlar pazarladıklarına dair duyumlar alıyoruz. Gerekli soruşturmalar yapılıyor. Kaynak kitap sorunu büyük ölçüde çözüldü" açıklamasında bulunmuştu.

24 AYRI TEST HAZIRLANDI

Testler, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 8'inci sınıflar için belirlediği kazanımlar çerçevesinde her dersten 24 ayrı test biçiminde hazırlandı. Sorular, Türkiye'nin çeşitli illerindeki ortaokullardan görevlendirilen ve 8'inci sınıfta ders okutan 38 öğretmen tarafından üretildi. Testler 20 akademisyen tarafından akademik incelemeye tabi tutuldu.

BİR AYDA REKOR İLGİ


Mart ayının ilk haftasından itibaren yayımlanan testler, bir ayda 8 milyon 520 bin kez indirildi. En çok Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji testlerine ilgi oldu. Dershanelerin kapatılmasıyla ortaya çıkacak ihtiyacın giderilmesi için YGS ve LYS testleri de basılacak. (KAYNAK SABAH)


Son Güncelleme: 15.04.2015 20:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.