GAZİANTEP'TE ÜNİVERSİTE İLE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi arasında 26 farklı alanda işbirliği protokolü imzalandı. Üniversite Rektörlüğü’nde düzenlenen işbirliği protokol törenine; Büyükşehir...

17 Aralık 2014 Çarşamba 14:19
GAZİANTEP'TE ÜNİVERSİTE İLE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI






Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi arasında 26 farklı alanda işbirliği protokolü imzalandı.
Üniversite Rektörlüğü’nde düzenlenen işbirliği protokol törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, belediye idarecileri ile akademisyenler katıldı. Törende konuşan Rektör Yavuz Coşkun, 26 farklı alanda işbirliği yapacaklarını ve bununla birlikte işbirliği yapılan alanlarda kaliteyi artıracaklarını ifade etti. İmzalanan protokolün Gaziantep için yararlı olacağını kaydeden Coşkun, "Şehrimize katma değer oluşturacak projelerin, karşılıklı resmi bağlamda bir protokole bağlanması amacıyla bir aradayız. Şehrimiz için, ülkemiz için her iki kurum için bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Biz Gaziantep Üniversitesi olarak şehrin her alanındaki sorumluları ile ilgili olarak şehirle bütünleşmiş, şehre her alanda bir katma değer üretme anlamında bir kararlılığı temsil etmeye çalışıyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep’in ticaret ve sanayi özelliğinin yanı sıra üniversiteler şehri olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bizim 4 üniversitemiz var diyoruz ama bizim ana üniversitemiz yıllardır yetişmiş insan gücüne sahip olan, bir çınar olan Gaziantep Üniversitesi’dir. Bizim en büyük gücümüz yetişmiş insan gücümüz, en önemli potansiyelimiz beşeri sermayemiz. Burada üniversitelerimizin gücünü görüyoruz ve bu gücü; şehrin, bölgenin, ülkenin ve dünyanın gücü olarak görüyoruz. Bugün Gaziantep Üniversitesi ile 26 başlıkta başlattığımız bir zaman dilimine şahitlik ediyoruz. Ben bunun çok önemli bir işbirliği olduğuna inanıyorum."
Konuşmaların ardından, Başkan Şahin ile Rektör Coşkun arasında işbirliği protokolü imzalandı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.