Hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili olan iller ve ilçeler

Karakış ve yoğun kar yağışı yüzünden çok sayıda il ve ilçede okullar tatil edildi. Isparta’da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Karaman'da ise yoğun kar yağışı yüzünden okullarda tatil iki gün daha uzatıldı... Diğer tatil haberleri ise haberin devamında

28 Aralık 2016 Çarşamba 18:41
Hangi illerde okullar tatil edildi? Kar tatili olan iller ve ilçeler






Ankara ve Isparta'da okullar tatil, Karaman'da tatil iki gün uzadı

Ankara'da okullar tatil

Yoğun kar yağışı yüzünden Ankara genelinde okullar tatil edildi. Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklmaya göre Ankara'da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi. Açıklmada "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle, ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 29.12.2016 Perşembe günü 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır." İfadeleri yer aldı.



Ankara Valisi Erkan Topaca kar tatilini, öğrencilere resmi Twitter hesabından duyurdu. Vali Topaca paylaştığı Tweet'te " Sevgili öğrenciler, kar yağışı dolayısıyla 29/12/2016 tarihinde, okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir. Hepinize iyi tatiller dilerim" ifadelerini kullandı.

DENİZLİ’DE 8 İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Denizli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 8 ilçede okullar yarın tatil edildi.
Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan ve akşam saatlerinde etkisin arttıran kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerin taşımalı eğitimi ile bazı mahallerde okulların 29 Aralık .2016 Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, Çameli ilçesinde taşımalı eğitim, Babadağ, Güney ilçeleri, Serinhisar Kocapınar Mahallesi, Buldan merkez ve Yenice dışındaki okullar ile taşımalı servisler, Pamukkale ilçesine bağlı Akcapinar, Uzunpinar, Gözler, Güzelpınar, Akdere, Belenardiç Mahallelerindeki okullar, Acıpayam’da taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler ile Çardak Söğüt Mahallesi ve taşıma yoluyla eğitim gören öğrencilere bir gün tatil edildiği duyuruldu.
KONYA'DA OKULLAR TATİL
Konya Valiliği tarafından yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Kulu, Akşehir, Tuzlukçu, Doğanhisar ve Ilgın ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların bugün, 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı. Hadim ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

ÇANKIRI'DA OKULLARA KAR TATİLİ
Yoğun kar yağışı nedeniyle Çankırı'da okullar bugün tatil edildi.
Çankarı Valiliği, il genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksaklığa meydan verilmemesi için il genelindeki tüm okulların bugüiçin tatil edildiğini açıkladı. Açıklamada, kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacağı ifade edildi.


ISPARTA'DA OKULLAR TATİL

Kar yağışı okullar tatil, Isparta’da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Karaman'da ise yoğun kar yağışı yüzünden okullarda tatil iki gün daha uzatıldı... Bolvadin ilçesinde yoğun kar yağışından dolayı yarın (29 Aralık Perşembe) ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.

Öğleden sonra başlayan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, Yalvaç, Eğirdir, Sütçüler, Aksu, Gelendost, Şarkikaraağaç ilçelerinde ve bağlı köylerde eğiteme 1 gün ara verildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı da, yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitede öğretime 1 gün ara verildiğini, hamile ve engelli personelin de izinli sayıldığını açıkladı.

Gençlerin kartopu savaşı

Öte yandan, kar yağışıyla birlikte valilik önündeki meydanda toplanan gençlerde kartopu savaşı yaparak karın keyfini çıkardı. Bir yandan da belediye ekipleri kentte kar küreme çalışması yaptı.

KARAMAN’DA KAR TATİLİ 2 GÜN DAHA UZATILDI

Bu arada Karaman'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 2 Ocak 2017 Pazartesi gününe kadar ara verildiği bildirildi.
Konuyla ilgili olarak Karaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun yağış nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelindeki tüm okulların iki gün daha tatil edildiği belirtildi.

Kar yağışı nedeniyle Manisa'nın Selendi ilçesinde  taşımalı öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi. Selendi ilçesinde bugün etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı gelen öğrenciler için bir gün okullar tatil edildi. Ankara'nın Nallıhan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim yapılan ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.


Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Eskişehir kent merkezi ve ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi.

Manisa'nın Selendi, Sarıgöl, Kula ve Demirci ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi.

Uşak'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ilk ve orta öğretimde eğitime ara verildi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde kar yağışı dolayısı ile eğitime 1 gün ara verildi.

Afyon'un Sandıklı, Bolvadin ve Çay ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Kırşehir'in Kaman ilçesindeki okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.

Bolu kent merkezinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kırıkkale'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Bursa'nın Yenişehir, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Yozgat il merkezi ve merkeze bağlı köylerde ilk, orta ve lise dengi okullara kar yağışı nedeniyle bugün bir gün süreyle ara verildi.

Burdur’da yoğun kar yağışı nedeniyle Karamanlı, Kemer ve Yeşilova ilçelerinde taşımalı eğitime ara verildi.

Bilecik kent merkezi ile Bozüyük, Söğüt ve Yenipazar ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi.


Denizli’de, dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 29 Aralık perşembe günü Sarayköy ilçesi hariç tüm ilçelerde ilk orta ve lise eğitimine ara verildiği belirtildi.
Son Güncelleme: 29.12.2016 08:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.