İlk Ermenice ders kitabı Kayseri'de basıldı

Türkiye uzun bir aradan sonra üniversitelerde Ermenice konusuna yeniden el attı. Ermenice ders kitabı Kayseri'de basıldı

29 Nisan 2014 Salı 22:13
İlk Ermenice ders kitabı Kayseri'de basıldı






İlk Ermenice ders kitabı Kayseri'de basıldı

Türkiye'de ilk Ermenice ders kitabı, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Ermeni Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’nda misafir öğretim üyesi olarak görev yapan Bakü Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gaffar Çakmaklı Mehdiyev tarafından hazırlandı.

"Ermenice Dersler" adlı kitabın, Doğu Ermenicesinin öğretilmesi için yayımlanan ilk kitap özelliği yanında, kendi kendine Ermenice öğrenmek isteyenler için de özel bir rehber kitap özelliği taşıdığı belirtildi. Mehdiyev, kitabın Türk ve Ermeni arşivlerinin açılması sonrasında her iki toplum tarafından anlaşılabilir olması ve daha iyi değerlendirilebilmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekti.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.