İlk okulda öğrenci sayısı 66 ilçeyi solladı

Son 10 yılda büyük göç nedeniyle İstanbul Avcılar’daki Leyla Bayram İlkokulu, 5 bin 300 öğrencisi ile Türkiye’nin en kalabalık ilkokulu oldu.

11 Aralık 2018 Salı 15:11
İlk okulda öğrenci sayısı 66 ilçeyi solladı






İlk okulda öğrenci sayısı 66 ilçeyi solladı


Türkiye'nin en büyük ilkokulu ünvanını elinde bulunduran Leyla Bayram İlkoğlu öğrenci mevcuduyla 66 ilçenin nüfusundan daha fazla öğrenciye sahip. Öğrencilerden 800'ü Suriyeli

İstanbul Avcılar’daki Leyla Bayram İlkokulu, 5 bin 300 öğrencisi ile Türkiye’nin en kalabalık ilkokulu oldu. 5 bin 300 öğrencili Leyla Bayram İlkokulu’ndaki öğrenci sayısı 66 ilçe merkezinin nüfusundan fazla... 800’ü Suriyeli 7 ülkeden öğrencinin bulunduğu okulda 155 öğretmen, 1 müdür ve 4 müdür yardımcısı görev yapıyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2017 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre, 5 bin 300 öğrencili Leyla Bayram İlkokulu’ndaki öğrenci sayısı 66 ilçe merkezinin nüfusundan fazla. 1 müdür ve 4 yardımcısının görev yaptığı ilkokulda, sınıflardaki ortalama ders mevcudu 50-52 dolayında.

Son 10 yılda resmi verilere göre; 45 bin 984’den 71 bin 783’e çıkan Yeşilkent Mahallesi’nde okul sayısının aynı hızla artırılamadığı belirtildi. 

800’Ü SURİYELİ 7 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ VAR

Leyla Bayram İlkokulu Müdürü İsmail Mustafa Akçay, okula 7 yabancı ülkeden gelen öğrenciler olduğunu, 800’ü Suriye vatandaşı olmak üzere toplamda 5 bin 300 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Akçay, “İkili eğitimde 5 bin 300 öğrencimiz 155 öğretmen, 41 alt sınıf, 284 kaynaştırma öğrencimiz var. Gönlümüz o kadar zengin ki, 5 bin öğrenciyi daha bu okula sığdırabiliriz" dedi.

64 KAMERA, 3 GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Akçay, okulda güvenliği sağlamak amacıyla 64 ayrı kamera bulunduğunu, kayıtların 15 gün süreyle tutulduğunu, bunun yanı sıra alarm sistemi, 3 güvenlik personelinin görev yaptığını belirtti.

Akçay, okulda öğretmenler odasının yanındaki mutfakta, limonatadan, kahve makinesine, ıhlamur, çay, sıcak çikolata, salep, Türk kahvesini sürekli hazır bulundurduklarını, öğretmenlerin ev ortamı sayesinde okula daha erken gelerek, daha geç çıkmaya başladıklarını anlattı.

Akçay, öğretmenlerin zamanlarını iyi değerlendirmeleri için kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini, her ay çeşitli alanlarda 20’den fazla süreli dergi ve 5’er popüler kitap aldıklarını vurgulayarak, “Burada çeşitli etkinliklerle öğretmenlerimizin nefes almasını sağlıyoruz. Öğretmenlerimiz kendilerini okulun bir domino parçası gibi hissediyor. Ciddi bir sinerji yakaladık" dedi.

Okul yönetimi tarafından öğretmen ve velilerin yararlanabilmesi amacıyla fitness ve pilates aletlerinin yer aldığı salonlar yer alırken, buradan öğretmen ve velilerin de yararlandığı, öğrencilerin çeşitli gösterilerine burada hazırlandığı ifade edildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.