İmam Hatip'e dönüştürülmek istenen lisenin öğrencileri ve velilerinden eylem

ŞANLIURFA’da, Anadolu GAP Lisesi’nin İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine ilişkin karar öğrenci ve velileri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto edildi. Merkez Karaköprü İlçesi’ndeki Anadolu GAP...

30 Nisan 2015 Perşembe 12:33
İmam Hatip'e dönüştürülmek istenen lisenin öğrencileri ve velilerinden eylem






ŞANLIURFA’da, Anadolu GAP Lisesi’nin İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine ilişkin karar öğrenci ve velileri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto edildi.
Merkez Karaköprü İlçesi’ndeki Anadolu GAP Lisesi’nin alınan kararla önümüzdeki yıl İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüleceği ve buradaki öğrencilerin okulun ek binasına taşınacağı bilgisi, öğrenci ve velilerin tepkisine yol açtı. Öğrendikleri karara tepki gösteren yaklaşık 100 öğrenci, yanlarında velileri ile tepki için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitti. Okul bahçesinde toplanarak, 'Okulumuza dokunma', 'Eğitim hakkımız, söke söke alırız', 'GAP bizimdir bizim kalacak' sloganları atan öğrenciler, yüksek puanlarla yerleştikleri okullarından 3 kilometre uzaklıktaki ek binaya gönderilmek istendiklerini belirterek, "Bizim okulumuzu İmam Hatip Lisesi yapmak istiyorlar. Bunun için bizleri ise 3 kilometre uzakta bulunan ek binaya götürmek istiyorlar. Biz öğrenciler, olarak buraya iyi puanlarla geldik. Bu kararın yanlışlığına inanıyoruz ve yöneticilerin ek binayı İmam Hatip'e dönüştürmesini istiyoruz. Bir an önce bu karardan dönülmesini istiyoruz, aksi halde benzer eylemler yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Öğrenci velileri de mevcut okulun İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülüp, çocuklarının 3 kilometre uzaklıktaki ek binaya gönderilecek olmasına tepki göstererek, "Anadolu GAP Lisesi’nde eğitim gören çocuklarımız için bizler de fedakarlıkta bulunarak, bütün sınıflara klima, okul güvenliği için kamera sistemini kurduk. Büyük zorluklar mücadele ettikten sonra çocuklarımız bu okula alıştılar. Yüksek puanla bu okula giren çocuklarımız şimdi ek hizmet binasına taşınması isteniliyor. Bizler de bu okulun İmam Hatip Lisesi'ne çevrilmesini istemiyoruz. Böyle adalet, böyle eğitim sistemi olmaz" diye konuştu.
Bu arada öğrenci ve velilerinin eylemine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelen Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mustafa Göktaş da destek verdi. Göktaş, öğrencilerin yanında olduğunu ve konuyu takip edeceğini söyledi. Öğrenci ve velileri açıklamalarının ardından aralarından seçtikleri temsilciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.