‘İnsanlığa yeniden İslamı anlatacak bir nesil yetiştirme gayretindeyiz’

İmam Hatip camiamızın güzide okullarından olan Fatih Atatürk İmam hatip ortaokulu fedakar veli ve idarecilerinin insiyatifi ve öğrencilerinin çalışmaları ile muhteşem bir kutlu doğum programı gerçekleştirerek hem peygamberimizi andılar hem de günümüzde O’nun hayatından bizlere bir ışık hüzmesi sunmuş oldular.

20 Nisan 2016 Çarşamba 14:20
‘İnsanlığa yeniden İslamı anlatacak bir nesil yetiştirme gayretindeyiz’






‘İnsanlığa yeniden İslamı anlatacak bir nesli yetiştirme gayretindeyiz’

Fatih Atatürk İmam Hatip Ortaokulu 2016 Kutlu Doğum haftası programını pekçok eğitimcinin öğrenci ve velilerin katılımı ile Vefa Salonu’nda önceki gün (19 Nisan 2016) gerçekleştirdi.

İmam Hatip camiasının gözde okullarından Fatih Atatürk İmam hatip ortaokulu fedakar veli ve idarecilerinin insiyatifi ve öğrencilerinin çalışmaları ile muhteşem bir kutlu doğum programı gerçekleştirerek hem peygamberimizi andılar hem de günümüzde O’nun hayatından bizlere bir ışık hüzmesi sunmuş oldular.

Öğrencilerin Salavat-ı Ummiye okumalarıyla başlayan program '‘Peygambere ne gerek var?’ diyen zihniyete de tokat gibi bir cevap niteliğindeydi. Peygamberimizin yol göstericiliği ve ıslah ediciliği yine okulun gayretli öğrencileri tarafından izleyenlere anlatıldı.

Sinan Paşa cami imamı Mehmet Duman ve Hafız Serkan Özsoy’un Ahzab Suresi 40-48. Ayetlerini, Enbiya 101-107 ayetlerini okumaları kalblerimiz huzur buldu, kulaklarımızın pası silindi. Sevgili sunucumuzun ‘Yaratıcımız mahşerde sizi nasıl dinleyecekse siz de Kur’an-ı Kerim’i öyle dinleyin’ nasihatı ise hepimizin kulaklarına küpe oldu.

Okul Müdürü Bayram Kefeli’nin Uhud Günü peygamberimizle savaşmak isteyen, şehid olmak isteyen çocukların şuurundan bahsetmesi ve velilere böyle çocuk yetiştirmek konusundaki tavsiye ve dokundurmaları ilgiyle dinlendi.
Bayram Hocam, -bu günkü tabirle söylersek- hem veliler olarak hem okul olarak vizyonumuzu misyonumuzu tek bir cümle ile özetledi. ‘İnsanlığa yeniden İslamı anlatacak bir nesli yetiştirme gayretindeyiz’. Dedi
Fatih Bıçakçı’nın hazırladığı ‘Cennete Kaçış’ kısa filmi hepimizin gözlerini de gönüllerini de bahtiyar etti.

Fatih İmam Hatip Ortaolu'dan 16 öğrencinin hazırladığı ayet ve mealleri sunumu peygamberi misyonu ve müminlerin tavırlarını birkere daha katılımcılara hatırlattı.
Bugünün ve geleceğin vaizi sevgili öğrencimiz Yahya Kahraman peygamberimizin ‘muslih’ –ıslah edici- özelliğini anlatırken nefsi ve toplumu ıslah edici olmamızın önemini heyecanlı anlatımıyla zihinlerimize kazıdı. İfsad edici değil ıslah edici olmamızın gereğini hatırlattı.

Bekleyin Ahmet geliyor

Kainata rahmet geliyor diyen Yasir Baytekin Sen Yoktun şiirini okurken sahnedeki duruşuyla şiirindeki resul aşkıyla gözlerimizi yaşarttı, takdirimi topladı.

Atatürk İmam Hatip Ortaokulu müzik öğretmeni Şükrü Çevik yönetimindeki ilahi grubu ve semazenleri peygamber aşkını anlatan ilahilerini söyledikten sonra öğrencilerimizden Emre Kara peygamberimize yazdığı mektubu okurken sanki Rasulullahla onunla birlikte biz de söyleşiyorduk. Onun satırlarında özlem ve bahtiyarlığı birarada hissettik.

Arapça bir tiyatro sergileyen çocuklar ilim öğrenmenin güzelliğini teknolojiye bağımlılığın kötülüğünü güzel kurgulanmış bir eserle bizlere aktardılar. Arapça bilmememize rağmen tiyatro başarıları ilgiyle izlenmesini sağladı.
Hadislerle karikatür, siyer, ve kuranı kerim gibi dallarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ile son bulan program eğitim camiasından pekçok kişiyi de ağırladı. Fatih İmam Hatip Ortaokulunun Kutlu Doğum programı velileri öğrencileri öğretmenleri ve eğitim emektarlarını biraraya getirerek imam hatip şuurunu canlandırmak için önemli bir adım oldu.
 

Ali Mete KOCA 
 

 
Son Güncelleme: 22.04.2016 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.