İstanbul'da okullar tatil; Öğrenciler'e 1 günlük müjde.

Yoğun kar yağışı okulları tatil ettirdi. İstanbul Valiliği okulların yarın kar yağışı yüzünden tetil edildiğini duyurdu. Sakarya ve Düzce'de de okullar yarın tatil

30 Aralık 2015 Çarşamba 21:44
İstanbul'da okullar tatil; Öğrenciler'e 1 günlük müjde.







İstanbul'da okullar tatili; Öğrenciler'e 1 günlük müjde.

İstanbul ve çevresini etkisi altına alan yoğun kar yağışı beraberined tatili de getirdi. İstanbul valiliği şarın okulların tatil edildiğini duyurdu. Trakya, Narmara ve Karadeniz bölgesinde esen fırtına zaman zaman tipi ile birlikte hava sıcaklığını da önemli ölcüde düşürdü. İstanbul yüksek kesimlerinde ulaşımı imkansız hale getiren kar yağışı yüzünden şehir içi trafik durma noktasına gelmişti.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL

 İSTANBUL Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiğini açıkladı.

Kar tatilini, İstanbul Valisi Vasip Şahin, resmi twitter hesabından duyurdu. Şahin, "Meteorolojik tahminlere göre ilimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden 31.12.2015 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir" dedi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre, İstanbul'da devam eden kar yağışının zamanla etkisini sürdüreceğinin ve aralıklarla artarak devam edeceğinin beklendiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine 31 Aralık Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklardır."


ÖĞLE SAATLERİNDE BAŞLADI

İSTANBUL'da öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, iş çıkış saatiyle birlikte trafiği durma noktasına getirdi. Kent içi trafik yoğunluğu yüzde 80'e ulaştı.

TEM Otoyolu'nda, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte yoğunluk yaşanıyor. D-100 Karayolu'nda da, yine Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişlerde yoğunluk var.

Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise trafik durma noktasında.

Maslak Büyükdere Caddesi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı, Haliç Köprüsü gibi ana yollarda da trafik adım adım ilerliyor.

Kar yağışının gecenin ilerleyen saatlerinde artması bekleniyor. Yarın ise kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yarın okulların tatil olup olmayacağına ilişkin ise İstanbul Valiliği'nden şu saatlerde açıklama yapılması bekleniyor.

AKARYA'DA OKULLARA KAR TATİLİ


Sakarya'da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Kar tatilini sosyal medya adresinden duyuran Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Yoğun kar yağışı bildirimi nedeniyle 31 Aralık perşembe günü Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okullarımız tatil edilmiştir. Sevgili öğrencilerimizin, sağlık ve güvenlikleri için uygulanan bu tatil sürecinde vakitlerini çok iyi değerlendirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.


DÜZCE'DE EĞİTİME KAR ENGELİ


DÜZCE'de, kar yağışı nedeniyle okullar yarın (Perşembe) tatil edildi. Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada il genelinde tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.



Son Güncelleme: 30.12.2015 21:53
Anahtar Kelimeler:
İstanbulda Okullar Tatili;
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.