İTÜ Mezuniyetinde 2500 Kep Havaya!

245 yıllık köklü tarihiyle Türkiye'nin ilklerine imza atan İstanbul Teknik Üniversitesi, 2 bin 517 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşıyor. 2017-2018 Akademik Mezuniyet Töreni, katıldıkları her yarışmada ödülleri kucaklayan öğrenciler ve yaşamını bilime ve eğitime adayan akademisyenlerin başarılarıyla taçlandı.

30 Haziran 2018 Cumartesi 13:58
İTÜ Mezuniyetinde 2500 Kep Havaya!






İTÜ Mezuniyetinde 2500 Kep Havaya!



245 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye'nin ilklerine imza atan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), ülkemize, bilime ve insanlığa hizmet eden nesiller yetiştirmeye devam ediyor. 2017-2018 Akademik Mezuniyet Töreni, 29 Haziran 2018 Cuma günü İTÜ Stadyumu'nda görkemli bir törenle gerçekleştirildi.Tören,Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ve yaşamını yitiren İstanbul Teknik Üniversitelilerin anısı için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. "İTÜ Zirvede" temasıyla gerçekleştirilen tören, renkli görüntülere sahne oldu.

BAŞARILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törenin açılışında İTÜ'nün ve ülkemizin gururu olan akademisyen ve girişimcilik merkezleri ödüllendirildi. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 'Olgun Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kategorisi Birincisi' seçilen İTÜ ARI Teknokent ve UBI Global endeksi tarafından "üniversitelere bağlı kuluçka merkezleri" kategorisinde Avrupa'nın en iyi 2'inci, dünyanın ise en iyi 3'üncü kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek'e ödülleri takdim edildi. Bayrağımızı Antarktika'da dalgalandıran, II. Ulusal Antarktik Bilim Seferi katılan bilim insanları alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Ekip, Antarktika'dan getirdikleri bayrağımızı bir kez de sahnede açtıktan sonra İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'ya hediye etti.Bilim insanları sahnede dakikalarca ayakta alkışlandı.

PROF. DR. KARACA: İTÜ'LÜLER BİLİMİ DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA TAŞIYOR

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, konuşmasına öğrencileri tebrik ederek başladı. Prof. Dr. Karaca, "İTÜ'lü olmanın gururunu ömür boyu taşıyacak öğrencilerimizi iş dünyasına uğurluyoruz. Sizler, devlet ve iş dünyasında kökleri olan mezunlarımız ile ülkemizin geleceği için çalışacaksınız. Sizlerle gurur duyuyoruz." diye konuştu. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen akademik ve idari personelimize de teşekkür eden Prof. Dr. Karaca, "Ulusal ve uluslararası başarılarıyla üniversitemizin değerine değer katan öğretim üyelerimizi tebrik ediyorum. Öğretim üyelerimiz havacılıktan çevreye, mimarlıktan müziğe kadar birçok farklı alanda bilimi dünyanın dört bir yanına taşıdılar ve yaşamlarını bilime adadılar. İTÜ, akademik kadrosu, idari personeli ve öğrencileriyle büyük bir ailedir. Bu ailenin her ferdinin birbirine emeği geçmiştir. Bu vesile ile hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

HÜSAMETTİN KAVİ: ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLUN, MUTLULUĞU ARAYIN

Mezunlar adına konuşmayı 1972 İnşaat Fakültesi Mezunu ve GTE Endüstri Sistemleri A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüsamettin Kavi yaptı. Kavi konuşmasına öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek başladı. İTÜ'den 46 yıl önce mezun olduğunu söyleyen Kavi, "46 yıldır hayatın içinde, bazen takılarak, hatalar yaparak ama hep ilerleyerek, düştüğümüz yerden kalkarak, çok şükür ki çoğu kez de başararak buralara geldik." dedi.

Mezunlara tavsiyelerde bulunan Kavi, "Öncelikle hiçbir şeyden korkmayın. Sadece bilmedikleriniz sizi rahatsız eder. Korkunun panzehiri bilgidir. Öğrenin, araştırın. Doğru bilgi ve veriye ulaşın. Hata yapmak bir öğrenme sürecidir. Esas öğrenme süreci yeni başlıyor. Sizi kandırmaya, yanıltmaya çalışan pek çok olayla iç içe yaşayacaksınız. Rekabetten kaçamazsınız, başarılı olmaya, daha da ötesinde farklı olmaya çok ihtiyacınız olacak.Her yeni bilgi-öğreti rekabet gücünüzü artıracak. İngilizceyi çok iyi ama çok iyi öğrenin. Yanına iki lisan daha ilave edin. Şans genellikle sizin kapınızı çalmaz. Şans okları geçerken eliniz uzatın ve şansı yakalayın. Bugün olmuyorsa yarın olacaktır. Ümidinizi hiç kaybetmeyin, antenleriniz hep açık olsun, Başarıya sizi bu network büyük ölçüde ulaştırabilir, çevrenizi zenginleştirin,bu ilişkileri kurmaya yarın başlayın. Kendinizi tanıyın, eksik taraflarınızı geliştirin. Bunları yaptıkça kendinizi daha iyi tanıyacak ve mutlu olacaksınız. Sizi iyi tanıyan, deneyimli, başarılı bir dost bulun. Sizi zaman zaman eleştirmesini isteyin, eleştiriden kaçmayın, korkmayın. Doğru eleştiriler sizi geliştirir, başarılarınıza yeni boyutlar katar. Pozitif düşünün. Çözümün parçası olun, mutluluğu arayın." dedi. Kavi, vefat eden mezunumuz ENKA Holding Kurucusu ve ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara'yı da özlemle anarak konuşmasını tamamladı.


EN YÜKSEK NOT ORTALAMASI AFGANİSTANLI SHOKRULLAH SOROSH'UN

İTÜ öğrencileri adına konuşmayı bu yıl en yüksek ortalamasıyla mezun olan İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunumuz Shokrullah Sorosh yaptı. 4.00 üzerinden 3.99 not ortalamasıyla okulu birincilikle bitiren Sorosh, hayallerinin İTÜ'de okumak olduğunu ve bu nedenle ülkesi Afganistan'ı bırakarak Türkiye'ye geldiğini söyledi. Madalyasını İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Dr. Hüsamettin Kavi'nin elinden alan Sorosh, "İTÜ'ye dünyanın en zeki öğrencileri geliyor. Ben de İTÜ'de okumayı çok istiyordum. Afganistan Devlet Bursu kazanarak Türkiye'ye geldim. İlk günler çok zorlandım. Yeni bir ortam, yeni insanlar, yeni bir dil ve yeni yemeklere alışmaya çalıştım. Ailem, arkadaşlarım ve okul ortamım bana her zaman yardımcı oldu.İTÜ'de çok şey öğrendim. Sosyal bilimlerden teknik konulara kadar pek çok alanda kendimi yetiştirdim. Okulda başarılı olmak için pek çok fedakârlık yaptım. Şimdi derece aldığımı öğrenince çok mutlu oldum." diyerek duygularını dile getirdi.Sorosh, Türkiye'de kalmayı ve yüksek lisans eğitimine devam etmeyi planladığını söyledi.

KEPLER HAVAYA!

Konuşmaların ardından bir İTÜ geleneği haline gelen, birinci sınıf öğrencilerinden oluşan Yüksek Denizcilik Okulu Boru Trampet Takımı, törende geçiş yaptı. "Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, tribünleri dolduran ailelerini selamladı. İTÜ'lü olmayı artık profesyonel hayatta sürdürecek olan mezunlar, İTÜ Mezun Yemini'ni ettikten sonra, törenin en coşkulu ânını keplerini havaya fırlatarak yaşadılar. Gece, göz alıcı bu gösteriler ve müzik performansı ile devam etti. Öğrenciler, mezuniyet töreninin tadını çıkardılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.