Jr.Robotics Suadiye şubesi açıldı

Oyunları kendi yazan bir nesil geliyor

24 Nisan 2018 Salı 08:17
Jr.Robotics Suadiye şubesi açıldı






Jr.Robotics Suadiye şubesi açıldı

   Oyunları kendi yazan bir nesil geliyor.Dünyada önemi giderek artan yaparak öğrenim içerikleriyle çocuk ve gençlere hayallerine ulaşma cesareti kazandırmak, analiz ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek amaçlarıyla 2014 yılında yola çıkan Jr.Robotics Bilim Okulu. İstanbul’un Ataşehir, Beşiktaş ,Çekmeköy'den sonra Suadiye'de hizmete başladı.

    Uyguladığı atölyelerde, dünyada STEM olarak bilinen Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) öğretim metotlarını kullanan Jr. Robotics’te anaokulu, ilkokul, ortakokul ve lise düzeyleri için sunulan farklı kurslar var. Verilen atölyelere örnek olarak ise lego robotik ile kodlama, 3D tasarım ve 3D printer ile üretim, Scratch ile kodlama (kendi oyununu yap), sanat gerçeklik uygulamaları başta geliyor.

   

    Dünyada teknoloji sınıflara girdiği günümüzde eğitimde dijital dönüşüm hızla devam ediyor. Bilindiği gibi kodlama ve robotik eğitimleri ABD eski başkanı Obama’nın konuşmasıyla bütün dünyada önem kazandı. Yapay zeka ve robotlar önümüzdeki zamanlarda günlük hayatımıza da girmesi artık kaçınılmaz oldu.

   İnsanların duyu organları ne kadar önemliyse robotlara hakim olmak için de çocukların sensör ve kodlama eğitimlerini, birbirleriyle haberleşen nesnelerin eğitimini almaları o kadar önem taşıyor.

   Bu sisitemde çocuklara açık kaynak kodlar ile bilgiye çok daha kolay ulaşılmasını sağlanmakta. Gelişmiş ülkelerde de çocuklar son birkaç yıldır bunun üzerine yoğunlaşmış bir eğitim alıyorlar.  

Son Güncelleme: 24.04.2018 05:50
Anahtar Kelimeler:
Jr.Robotics Suadiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.