Kahramanmaraş'ta İmam Hatip Ortaokulu temeli atıldı

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ın merkez Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından 7 mahalleye yaptırılacak ve içerisinde yurtların da bulunduğu İmam Hatip ortaokullarının ilkinin temeli, Ilıca Mahallesi'nde düzenlenen törenle...

17 Mayıs 2015 Pazar 18:41
Kahramanmaraş'ta İmam Hatip Ortaokulu temeli atıldı






Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ın merkez Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından 7 mahalleye yaptırılacak ve içerisinde yurtların da bulunduğu İmam Hatip ortaokullarının ilkinin temeli, Ilıca Mahallesi'nde düzenlenen törenle atıldı.
Onikişubat Belediyesi tarafından ilçe merkezine 66 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıca Mahallesi'nde, 1 milyon 900 bin liraya yaptırılacak 12 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve 70 yatak kapasiteli yurt binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine; AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Mehmet Sağlam ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek katıldı.
Temel atma töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 28 Şubat sürecinde önleri kesilen ve kapatılan İmam Hatip'lerin bugün yeniden açılması karşısında yaşadıkları memnuniyeti ifade etti. Devletin, insanların inançlarına, yaşam tarzlarına, kılık ve kıyafetlerine karıştığı dönemlerin artık geride kaldığını belirten Ünal, "Ama hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Dolayısıyla o günleri unutmayacağız. Biz ilk defa devletle bir sözleşme yapmak istiyoruz. Biz bugüne kadar millet olarak devletle bir sözleşme imzalayamadık, bir akitleşme yapamadık. Bir Anayasa yapıp devleti yazılı olarak hizmetkar hale getiremedik. 13 yılda Allah'a şükür amir devlet, memur devlete dönüştü. Ama şimdi bunu kayıt altına almamız gerek. Bunu Anayasa ile güvence altına almamız gerek" dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise her alanda vatandaşlara hizmet etmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, "7 tane mahallemizde İmam Hatip Ortaokulu yapmak için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle mutabakat sağladık. İlkini burada yapıyoruz. Bugünkü burada yaptığımız okulumuzun maliyeti 1 milyon 900 bin lira. Bunların yanında 70-80 kişilik yurtları da olacak. Eğitim açığımızı buralarda gidermeye gayret edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından okulun temeli atıldı ve ilk harç döküldü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.