KAIHLMUN Başladı: Bu yıl tema Gerçek Ötesi ve Adalet

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı bu yıl "Gerçek Ötesi ve Adalet" Teması Altında yapılıyor. Konferanslar serisine KAİHL'nin davetlisi 12 ülkeden gelen liseli gençler konuşmacı olarak katılıyor.

23 Şubat 2018 Cuma 06:48
KAIHLMUN Başladı: Bu yıl tema Gerçek Ötesi ve Adalet







KAIHLMUN Başladı: Bu yıl tema Gerçek Ötesi ve Adalet


Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 12 ülkeden gelen öğrencilerin katılımıyla düzenlediği uluslararası konferans dün başladı.. Konferans süresince gençlerin gelecekle ilgili ortak beklentileri mercek altına alınacak..

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bu sene üçüncüsünü organize ettiği Model Birleşmiş Milletler Konferansı KAIHLMUN’18 "Gerçek Ötesi ve Adalet" teması altında dün (22 Şubat 2018) başladı.


KAIHLMUN, "Değişimi Değiştir" ile "İnsan Onuru ve Müdahaleler" temaları kapsamında gerçekleştirdiği ilk iki konferansın ardından bu sene "Gerçek Ötesi ve Adalet" temasını ele alarak, dünya politikasında çarpıtılmış ve çeşitli şekillerde manipüle edilmiş gerçekliğin objektiflikten daha fazla önem gördüğünün altını çizmek istiyor.

Katılımcılarına İngilizce, Arapça ve Osmanlıca Türkçesi dillerinde bildiri yazma ve tartışma olanağı sunan KAIHLMUN Konferansları, uluslararası ilişkilerde karşılaşılan politik, sosyolojik ve ekonomik birçok problemi lise öğrencilerinden oluşan nitelikli guruplarla tartışmaya açmaktadır. KAIHLMUN, 3 farklı kıtadan ve onu aşkın ülkeden (ABD, İngiltere, Kanada, Avusturya, Hindistan Pakistan, Ürdün, Kazakistan, Romanya, KKTC, Karadağ, Kosova) öğrencileri bir araya getirerek kültürel etkileşim ve fikir paylaşımına zemin hazırlamakta, küresel barışa hizmet sayılabilecek bir sürecin parçası olmayı hedeflemektedir.

 
Bu sene KAIHLMUN’18 Konferansı kapsamında KAIHLMUN akademik takımı aktüel konuların yanı sıra insanlık tarihine yön vermiş olayları ve geleceğe ait projeksiyonları da gündeme alarak katılımcılarına geçmiş ile gelecek arasında köprü kurma ve tarihi yeniden yazma fırsatı sağlayan sekiz komite sunmakta.

Bu yıl gerçekleşecek konferansın komitelerinde gençlerin gelecekle ilgili beklentileri ele alınıyor.

Bilim ve Teknoloji Yüksek Komisyonu'nda: Yapay zekâların insan ve dünya üzerindeki etkileri.

Fütüristik BM Güvenlik Konseyi'nde: Güvenlik Konseyi reformu.

BM Küresel Bağlılık Komitesi'nde: Özerk Bölgeler Ve Bağımsızlık.

BM Kıbrıs Müzakereleri Komitesi'nde:  Diaspora ve Kıbrıs Antlaşmaları.

BM İnsan Hakları Konseyi'nde: Mısır Askeri Darbesi ve Yemen İç Savaşı.

İslam İş Birliği Teşkilatı'nda: Körfez Krizi, Suriye İç Savaşı ile Kudüs problemi.

Divan-ı Hümayun Komitesi'nde: Mohaç Seferi tartışılacak.

Katılımcıların, nesnelliğin çarpıtılmış normları hakkında derin bir anlayışa sahip olmalarını hedefleyen KAIHLMUN’18, ulusal ve uluslararası arenadan 250’yi aşkın katılımcıyı ağırlıyor. Kartal AIHL Şehit Mustafa Yaman Konferans Salonunda açılışı yapılan KAIHLMUN’un komite çalışmaları ise 25 Şubat’a kadar İstanbul Medeniyet Üniversitesi Cevizli kampüsünde sürecek.

Son Güncelleme: 23.02.2018 05:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.