Kar tatili; Kar yağışı yüzünden tatil olan okullar 14 Aralık 2016

Yoğun kar yağışı yüzünden çok sayıda il ve ilçede okullar tatil. Kar yağışı yüzünden eğitime ara verilen il ve ilçelerin isimleri, tatil süresi haberin devamında.

14 Aralık 2016 Çarşamba 00:41
Kar tatili; Kar yağışı yüzünden tatil olan okullar 14 Aralık 2016






Kar tatili; Kar yağışı yüzünden tatil olan okullar 14 Aralık 2016


Yoğur kar yağışının hakim olduğu il ve ilçelerde eğitime bir gün süreyle ara verildi, işte okulların tatil edildiği iller ve ilçeler.


Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Kastamonu’da giderek etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitim-öğretime ara verildiği öğrenildi. Buna göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince alınan karar doğrultusunda, Ağlı, Şenpazar, Küre ve Bozkurt'ta 14 Aralık Çarşamba günü okullar bir gün tatil edildi. İnebolu’da ve Cide’de ise, taşımalı eğitime 14 Aralık Çarşamba günü bir gün süreyle ara verildi.

Niğde'de okullar tatil: Yoğun kar okulları tatil ettirdi


İçanadolu bölgesini etkisi altına alan yoğun kar yağışı, bazı şehir merkezlerinde okulları tatil ettirdi. Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 14 Aralık Çarşamba günü 1 gün süreyle tatildi edildi. Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiğini açıkladı.

Erzurum'da okullar tatil; İl merkezinde de okullar tatil edildi


Doğu Anadolu Bölgesi'nde Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve ilçelerde okullar bugün tatil edildi

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

ORDU'DA 9 İLÇEDE OKULLAR TATİL


Ordu'da etkili olan kar yağışı sebebi ile 9 ilçede eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Ordu'da akşam saatlerinde başlayan ve yüksek rakımlı ilçelerde etkili olan kar yağışı sebebi ile Aybastı, Korgan, Gölköy, Mesudiye, Gürgentepe, Kabataş, Çaybaşı, Ulubey ilçesindeki okulların tamamında ve akşam saatlerinde açıklanan Akkuş ilçesindeki taşımalı okullarda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kar yağışı sebebi ile Aybastı, Korgan, Mesudiye, Gürgentepe, Gölköy, Kabataş, Çaybaşı, Ulubey ilçelerimizdeki tüm okullarda ve Akkuş ilçesinde ise taşımalı eğitim veren okullarda 14 Aralık Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

BİTLİS'TE OKULLAR BİR GÜN SÜREYLE TATİL EDİLDİ

Bitlis merkezde ve merkeze bağlı köy okullarında kar yağışı nedeniyle bir gün süreyle okullar tatil edildi.

Bitlis'te sabah saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerinde tipi ve fırtına olarak etkisini sürdürmeye devam etti. Kar yağışı ve tipi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy okullarının bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

SAKARYA'DA TAŞIMALI EĞİTİME KAR TATİLİ

Sakarya'da taşımalı sistemle eğitime bir gün kar tatili arası verildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre 14 Aralık Çarşamba günü Sakarya ve ilçelerinde kar yağışının etkili olması bekleniyor. Sakarya Valiliği, veriler doğrultusunda tedbir amaçlı il genelinde taşımalı sistemle eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

MUŞ'TA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ


MUŞ'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı belde ve köylerde okullar bir gün tatil edildi.
Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Kar yağışı nedeniyle Muş merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde 14 Aralık Çarşamba günü Valiliğimiz krarıyla okullar (örgün Eğitim) bir gün tatil edilmiştir. İlçelerimiz ise Kaymakamlıklarınca değerlendirilecektir" denildi.  

Bingöl'de il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar ile Karlıova ilçesindeki okullarda,

Yozgat'ta da taşımalı eğitim öğretim gören öğrenciler için okullar tatil edildi.

Tunceli kent merkezi ve bağlı köyler, Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ilçe merkezleri ile bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda,

Kars'taki tüm okullarda,

Sivas'ta kent merkezi, Suşehri, Gölova, Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı ilçelerinin tamamı ile Ulaş ve Hafik ilçelerindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde,

Düzce il genelinde taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okullarda,

Gümüşhane'de de yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk dolayısıyla Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde resmi ve özel, okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim ve özel eğitim okullarının bir gün tatil edilmesi kararı alındı.
Bayburt'taki tüm okullarda,

Konya'nın Hadim ve Derbent ilçelerindeki bütün okullar ile Halkapınar, Yunak, Güneysınır ve Bozkır ilçelerinde taşımalı eğitime ara verildi.

Karaman'da şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle köy ve beldelerde, taşımalı eğitim ile okullara erişimi sağlanan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Ordu'nun Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Mesudiye, Ulubey ve Akkuş,

Bolu'nun Gerede ve Mengen ilçesine bağlı Pazarköy köyünde,

Kastamonu'nun Şenpazar, İnebolu, Azdavay ve Bozkurt,

Karabük'ün Ovacık ve Eflani,

Tokat'ın Başçiftlik ilçeleri ile

Giresun'un Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerindeki okullarda da eğitim verilemeyecek.

KARAMAN’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Karaman’da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı etkili oluyor.

İç Anadolu’yu güneye bağlayan Sertavul geçidinde ulaşım yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle güçlükle sağlanabiliyor. Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Trafik ekipleri Karaman’dan Mersin istikametine gidecek olan çekici ve kamyonları akaryakıt istasyonlarında bekletirken, küçük araçları da zincirsiz seyretmelerine izin vermiyor. Yolun kapanmaması için karayolları ekipleri de kar kürüme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Şehir merkezinde belediye ekipleri de karla mücadele çalışmasına devam ediyor. Kar yağışını fırsat bilen bazı gençler ise Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kayarak kartopu oynadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitimin bugün geçerli olmak kaydıyla tatil edildiğini duyurdu.


SİVAS'TA OKULLAR TATİL


Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Sivas kent merkezi ile Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar, Gölova, Yıldızeli ve İmranlı ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Ulaş ve Hafik ilçelerinde ise taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Sivas'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışı, akşam etkisini artırdı. Yağış nedeniyle kent merkezi ile Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar, Gölova, Yıldızeli ve İmranlı ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi. Ulaş ve Hafik ilçelerinde ise taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği duyuruldu.
Kamuda çalışan hamile ve engellilerin ise yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacağı ifade edildi.

HAVA ULAŞIMINA KAR ENGELİ

Bu arada kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı uçak seferleri de iptal edildi. Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Atatürk Havaalanın'ndan saat 19.15'te yapılması planlanan TK-2660 sefer sayılı uçuş ile Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan saat 21.35'de yapılması planlanan PC-4250 sefer sayılı uçuş, Sivas'taki yoğun kar yağışı nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

TOKAT'IN BAŞÇİFTLİK İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tokat'ın Başçiftlik İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın bir gün süreyle tatil edildi.
Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, Başçiftlik İlçesi'nde de etkili oldu. Yoğun kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi beyaza büründü. Kar yağışı nedeniyle Tokat Valiliği tarafından ilçede yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

 
Son Güncelleme: 14.12.2016 07:23
Anahtar Kelimeler:
Kar TatiliOkullar Tatil Mi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.