Karabük Üniversitesi’nde savaş uçağı sergilenecek

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () – TÜRK Hava Kuvvetleri’nde uçuş ömrünü tamamlayan F-4 savaş uçağı, sergilenmek üzere Karabük Üniversitesi’ne getirildi. Demir Çelik Kampüsü’nde sergilenecek uçağın montajına başlandı. Karabük...

25 Şubat 2015 Çarşamba 18:34
Karabük Üniversitesi’nde savaş uçağı sergilenecek






Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () – TÜRK Hava Kuvvetleri’nde uçuş ömrünü tamamlayan F-4 savaş uçağı, sergilenmek üzere Karabük Üniversitesi’ne getirildi. Demir Çelik Kampüsü’nde sergilenecek uçağın montajına başlandı.
Karabük Üniversitesi ile Eskişehir 1’inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı arasında 20 Kasım 2014’de imzalanan protokol kapsamında getirilen F-4 savaş uçağının montajına başlandı. 10 gün sonra hazır hale gelmesi planlanan uçağın montajı sırasında bilgiler veren Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, uçağın öğrencilerin yakından incelemesi ve ufuklarını açması adına önemli bir proje olduğunu söyledi.
F-4 savaş uçağının Türkiye’nin en büyük ağır bombardıman uçağı olduğunu belirten Prof. Dr. Yaşar, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz 20 yıl sonra ne olacağını görsünler. Çok daha güzel tasarımlar ve uygulamalar yapsınlar ki bizler de geleceğimize daha güvenle bakalım. Bu uçak bundan dolayı çok önemli. Uçak hep aynı yerinde sergilencek."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.