Kardeş Okula 'bir Damla Da Sen Ol'

YOL Arkadaşım Gençlik Spor Kulübü 'Bir damlada sen ol' sloganıyla yola çıktıkları 'Kardeş okul' projesi kapsamında Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Büyük Oluklu Köyü'ndeki ilkokulunun boya, su ve kanalizasyon tamiratını yaptı. Ziraat...

02 Kasım 2014 Pazar 10:10
Kardeş Okula 'bir Damla Da Sen Ol'






YOL Arkadaşım Gençlik Spor Kulübü 'Bir damlada sen ol' sloganıyla yola çıktıkları 'Kardeş okul' projesi kapsamında Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Büyük Oluklu Köyü'ndeki ilkokulunun boya, su ve kanalizasyon tamiratını yaptı.
Ziraat Bankası Müfettişleri Derneği'nin finansörlüğünde yola çıkan Yol Arkadaşım Gençlik Spor Kulübü gönüllüleri, Büyük Oluklu Köyü'nün 430 öğrenci, 23 öğretmen ve 9 derslikli okuluna kütüphane kazandırdı. 3 bin kitap, 3 bilgisayar ve kırtasiye malzemesi bağışında bulundu. Yol Arkadaşım Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan İgdir, Ankara'daki gönüllülerle Kars'taki kardeş okulu buluşturup Doğu ile Batı'yı sentezleyeceklerini bildirdi. Tümüyle yenilenen okulun açılışına Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın, Yol Arkadaşım Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan İgdir, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
Proje hakkında bilgi veren Gökhan İgdir, kardeş okul seçtikleri Büyük Oluklu ile sürekli irtibat halinde olacaklarını ve her türlü sıkıntılarında yanlarında olacaklarını söyledi. Burasının Ankara ile Kars arasındaki kardeşlik ve dostluk köprüsü olacağını ifade eden Iğdir, çocukları topluma kazandırmayı amaçladıklarını, çocukların eğitim ve öğretimde sadece kalemle değil sosyalleştirmeyi de hedeflediklerini söyledi.
Açılışta, "Kitap okuyan var mı?" sorusuna öğrencilerin yüzde 90'ının 'evet' demesi üzerine Kaymakam Erdinç Dolu, okumayı seven öğrencilere hediyeler vereceğini söyledi. Kaymakam Dolu, "Hem birinci dönem hem de ikinci dönemin sonunda en çok kitap okuyanlara bilgisayar ve bisiklet gibi güzel sürpriz ödüllerimiz olacak. Ama bu ödülleri en çok kitap okuyana vereceğiz. Okul müdürleri de bu işin takipçisi olacak. Ona göre bol bol kitap okuyacaksınız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.