Kartal İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'ndan 2 madalya ile döndü

Türkiye'nin en iyi Anadolu Liseleri arasında gösterilen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'ndan 2 madalya ile döndü. Saniye Feyza Ülgür Biyoloji dalında Ömer Tekin matematik dalında gümüş madalya kazandı.

29 Ocak 2018 Pazartesi 10:58
Kartal İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'ndan 2 madalya ile döndü






Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'ndan 2 madalya ile döndü

TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatlarında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi iki madalya kazandı..

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAk tarafından düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın 22'ncisinde, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri iki madalya ile döndü.
Bilimi sevdirmek ve yetenekli öğrencileri keşfetmek için TÜBİTAK her yıl Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenliyor.


25. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve  22. Ulusal Ortaokul Bilim Olimpiyatları'nın ilk aşaması 13 Mayısta, ikinci aşaması 16 Aralıkta yapılan sınav sonuçlarına göre Antalya’da (12-28 Ocak 2018) Kış kampına katılanlar belli olmuştu.

Kampın sonunda yapılan törenle Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Saniye Feyza Ülgür ile Biyolojide, Ömer Tekin ise Matematikte GÜMÜŞ madalya  ile ödüllendirildi.

Çok sayıda uluslararası etkinlikte Türkiye'yi temsil eden Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi temelleri 1985 yılında atıldı. Türkiye'de Anadolu lisesi ünvanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bilinir. İngilizce ve Arapça eğitimin verildiği okulun 29 yıllık eğitim hayatında 29 Türkiye derecesi sığdırması dikkat çekici... Bosna Hersek, Kosova, ABD ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde çok sayıda etkinliğe katılan KAİHL, Ürdün, Malezya, KKTC, ABD, İngiltere, Makedonya ve Kosova'da kardeş okullara sahip eğitim kurumu olarak öne çıkıyor. Okul içinde "Her düşünceye şans veren" münazaralar tertipleyen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği etkinliklere Türk kültür, siyaset ve bilim dünyasının önemli isimleri konuşmacı olarak katılıyor.

Son Güncelleme: 29.01.2018 08:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.