Kırtasiye Ürünlerindeki Tehlikeye Dikkat

Okulların açılma dönemiyle birlikte artan kırtasiye alışverişi, bilinçli yapılmadığı taktirde, tahmin edilemeyen tehlikelere de neden olabiliyor. Birbirinden renkli ve çekici kırtasiye ürünlerinin büyüsüne kapılan öğrenci ve veliler, merdiven altı kırtasiye ürünlerinin sağlıkları üzerinde yaratabileceği olumsuz etkileri fark edemiyor.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 09:42
Kırtasiye Ürünlerindeki Tehlikeye Dikkat






Kırtasiye Ürünlerindeki Tehlikeye Dikkat

Türkiye'nin önde gelen kağıttan kırtasiye firmalarından Keskin Color, okulların açılma döneminin yaklaştığı şu günlerde, sağlıksız kırtasiye ürünlerine dikkat çekti. Özellikle, merdiven altı kırtasiye ürünlerinde sıklıkla rastlanan fitalat ve azoboyanın çocukların sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yapan Keskin Color, kırtasiye ürünleri satın alırken mutlaka kurumsal firmaların ürünlerinin tercih edilmesi gerekliliğini vurguladı.Kontrolsüz Kimyasal Kullanımı Ciddi Sağlık Sorunlarına Neden Oluyor

Keskin Color, güvenliğin her zaman öncelikli unsur olduğunun bilinciyle öğrenci ve velileri tehlikelere karşı uyarıyor. Sağlıksız şartlarda ve uygun olmayan hammadde ile üretilen kırtasiye ürünlerini kullanmanın uzun vadede bir çok sakıncası olduğuna değinen Keskin Color Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Keskin "Ne yazık ki sektörümüzde merdiven altı üretim ciddi bir sıkıntı. Merdiven altı üretim, sektör ekonomisine darbe vurmasının yanı sıra, çocuklarımızın sağlığı için de büyük bir tehlike. Kırtasiye ürünlerinde azoboya, fitalat gibi kimyasalların kontrolsüzce kullanımı, çocuklarda gelişim bozukluğundan hormonel problemlere, kanserden bağışıklık sistemi zayıflığına, cilt ve deride tahribata kadar birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Ne yazık ki, durumdan en fazla küçük yaştaki çocuklar etkileniyor" dedi.

Kırtasiye Ürünü Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Keskin Color, kırtasiye ürünleri satın alırken, ailelerin dikkat etmeleri gereken unsurları şöyle tanımlıyor:

Aileler bilmedikleri yerden alışveriş yapmak yerine, kırtasiye ürünlerini uzun zamandır tanıdıkları mahalle kırtasiyelerinden ya da marka bilinirliği yüksek mağazalardan satın almalıdır.
Fitalat ve azoboya içermeyen ürünlerin tercih edilmesi önem taşır. Kanserojen madde olarak adlandırılan bu ürünler çocuk sağlığı açısından büyük risk taşır.
Kırtasiye sektöründe faaliyet gösteren kurumsal markalar, tıpkı Keskin Color gibi, üretimde EN14362 (azoboya sınırlandırması), EN14372 (fitalat sınırlandırması) ve EN71-3 (toksik ağır metal sınırlandırması) gibi testler uygular. Bu testleri uygulayan markaların ürünleri güvenle kullanılabilir.
Benzer içerikli, yurt dışı standartlarda testler lisanslı ürünler için de yapılmaktadır. Bu ürünler de güvenle kullanılabilir.

Son Güncelleme: 08.08.2018 06:55
Anahtar Kelimeler:
Keskin Color
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.