KPSS 2014 için kopyacalara karşı 54 bin kamera

ÖSYM KPSS 2014 sınavında 54 bin 896 kamera satın aldı. 2 milyon 665 bin adayın ter dökeceği sınavda ÖSYM 397 bin görevli ile salonları denetim altında tutacak..

26 Eylül 2014 Cuma 19:04
KPSS 2014 için kopyacalara karşı 54 bin kamera






KPSS 2014 için kopyacalara karşı 54 bin kamera

Türkiye'yi sarsan KPSS kopya skandalının ardından Türkiye'nin gündemini sarsan kamu kurumlarında cemaat yapılanmasına karşı ÖSYM bu yıl önlemleri ağırlaştırıyor. KPSS sınavlarında kopya çekilmesini ve benzer suistikalleri önlemek için kamera sistemlerine ağırlık veriliyor. Buna göre ÖSYM KPSS 2014 sınavında 54 bin 896 kamera satın aldı. 2 milyon 665 bin adayın ter dökeceği sınavda ÖSYM 397 bin görevli ile salonları denetim altında tutacak..

CUMARTESİ PAZAR GÜNÜ 170 YERDE SINAV VAR

ÖSYM Başkanı Demir yaptığı açıklamada, KPSS'nin ortaöğretim ve lisans düzeyinde cumartesi ve pazar günü Bişkek hariç 170 sınav merkezlerinde yapılacağını anımsattı. Adayların ön lisans düzeyinde 27 Eylül Cumartesi, ortaöğretim düzeyinde ise 28 Eylül Pazar günü sınava gireceklerini hatırlatan Demir, 3 milyona yakın adayın katılacağı sınavların sorunsuz olarak yürütülebilmesi amacıyla, hazırlık çalışmalarının ÖSYM merkezinde oluşturulan sınav koordinasyon kurulu tarafından masaya yatırıldığını ifade etti.

Bununla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Milli eğitim Bakanlığı ile matbaa yöneticisi, sınav hizmetlerinden sorumlu birim yetkilileriyle toplantı yapıldığını kaydeden Demir, "Toplantı sonrasında tüm hazırlıkları yaptık. Sınav binalarının hazır olması için girişimleri tamamladık ve sınavların sorunsuz yürütülebilmesi, sağlıklı bir sınav ortamının oluşturulması için her türlü önlemi aldık. Endişe edilecek herhangi bir durum yok. Adayların huzur ve sükunet içerisinde sınava girmelerini bekliyoruz" dedi.

Demir, KPSS'nin yapıldığı tüm illerde de il koordinasyon kurullarının oluşturulduğunu ve gerekli toplantıların yapıldığını söyledi. İllerde toplanan sınav koordinasyon kurullarında, pazar yerleri ile inşaat alanlarında oluşabilecek gürültünün önlenmesi amacıyla da belediyelerle ilgili yazışmaların yapılması kararının alındığını ifade eden Demir, il sınav koordinasyon kurullarında alınan tüm kararların ilçe sınav koordinatörlerine de tebliğ edildiğini ve uygulanacağını belirtti. Sınav günleri nüfus müdürlüklerinin de açık olacağını anımsatan Demir, Milli Eğitim Bakanlığında yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları kapsamında çok sayıda okulun ya isminin ya da yerinin değiştiğini anımsatarak bu konuda da il koordinasyon kurullarının gerekli önlemleri aldığını söyledi.

SINIVLARDA 397 BİN KİŞİ GÖREVLİ

ÖSYM Başkanlığında ise sınav günü yaklaşık 40 kişilik bir grubun görev yapacağını belirten Demir, şunları kaydetti:

"Sınav günü, bina girişlerinde görevliler dahil herkesin üst araması uygulamasına devam edilecek. Sorunların ivedi çözümü amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ve ÖSYM'de oluşturulacak sınav masaları aktif olarak çalıştırılacak ve işbirliği halinde çözümler üretilecek. Bu sınavın çok büyük bir aday kitlesi var. KPSS'ye önlisans düzeyinde 827 bin 230, ortaöğretim düzeyinde 1 milyon 828 bin 53 olmak üzere 2 milyon 655 bin 283 aday girecek. Sınavlar 9 bin 157 bina ve 136 bin 726 salonda gerçekleştirilecek. Sınavlarda 362 bin 366 sınav görevlimiz, 35 bin 189 da güvenlik görevlisi çalışacak. Güvenilik önlemlerinden taviz vermemek adına yine saate entegre kamerayla sınav salonlarında kayıt yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda KPSS önlisansta 17 bin 570, ortaöğretimde ise 37 bin 326 olmak üzere 54 bin 896 entegre kamera kullanacağız."
Son Güncelleme: 26.09.2014 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BELKIZ KÖMÜR 2014-09-26 19:31:26

kpss nasl olcak acaba ilkez girecem cok heycanlyım..allah yardım etsin bizi