KPSS'de tuvalete giden öğretmen adayı hakkını kaybetti

İbrahim MAŞE- Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu 25 yaşındaki Sevgi Helvacı, geçen pazar günü girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) tuvalete gidince sınav hakkını kaybetti....

16 Temmuz 2015 Perşembe 11:48
KPSS'de tuvalete giden öğretmen adayı hakkını kaybetti






İbrahim MAŞE- Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu 25 yaşındaki Sevgi Helvacı, geçen pazar günü girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) tuvalete gidince sınav hakkını kaybetti.
Adana Vehbi Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde KPSS'ye giren Sevgi Helvacı, sınava 8 dakika kala izin alarak gözetmen eşliğinde tuvalete gitti. Gözetmen refakatinde sınav salonuna geri dönen Helvacı, bir süre sonra sınavın başlaması üzerine kendisine ayrılan yerde sorularını yanıtlamaya başladı. Yaklaşık 15 dakikada 15 soru yanıtladıktan sonra, bina sorumlusunun talimatı ile salondan çıkarılan Helvacı'nın sınavı iptal edildi. Yaşananlar karşısında şok geçiren Helvacı, ÖSYM'ye dilekçe verip hukuki yollardan hakkını aramaya hazırlanıyor.
Haksız yere sınav hakkının elinden alındığını ileri süren Helvacı, "Kitapçığın poşetini açıp optik formu doldurdum. Sınava 8 dakika kala 2 gözetmene de 'Lavaboya gidebiliyor muyuz?' diye sordum ve ikisi de gitmemde bir sakınca olmadığını söyledi. Gözetmenlerden biri benimle geldi, refakat etti ve kapının önünde bekledi. Sonra da salona dönüp herkesle birlikte sınava başladık" dedi.

ARALARINDAKİ TARTIŞMANIN MAĞDURU OLDUM'
Bina sorumlusu ile sınav gözetmeninin arasında sınavdan önce bir tartışma yaşandığını ve bu tartışmadan kaynaklı olarak mağdur edildiğini iddia eden Helvacı, şunları söyledi:
"Sınav gözetmenimiz geldi ve 'Seni dışarı alabilir miyiz?' dedi. Çok şaşırdım, neden olduğunu sordum. Benim lavaboya gittiğimi söyledi. 2 gözetmene de sorduğumu ve sakınca olmadığını söylediklerini hatırlattım. 'Tamam dışarıda konuşalım' dedi. Dışarı çıktık, kapının önünde bina sorumlusu Şule Hanım ile konuştum. Durumu izah edip soruları görmediğimi ve sınıfta kamera ile sesli sistem olduğunu söyledim. Sınava dönmek istediğimi ilettim. 'Seni sınava alamayız ÖSYM yetkilisi Hasan Bey ile görüş' dedi. Beni müdür odasına aldılar. Hasan Bey'e ulaşamadık. Daha sonra 'Yapılabilecek bir şey yok, sınava alamayız' dediler. Sınav gözetmeni, salonuna dönerken bana, 'Sen çok haklısın benim hatam çok büyük. Çıkmana izin vererek asıl hatayı ben yaptım. Beni lütfen şikayet et ama bina sorumlusunu, okul müdürünü, herkesi şikayet et' dedi. Müdür odasında da kamera varmış, kayıtlıdır bunlar. ÖSYM'ye dilekçe yazdım ve gönderdim. 1 yıllık emeğim çöpe gitti. Sonra sorulara baktım ve belki de atanacaktım . Bütün emeklerim boşa gitti."

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.