Öğrencilere tercih uyarısı

NUH Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ), İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Kamuran Arı, "Zorlu sınav maratonunun büyük bölümü geride kaldı. Ancak tercih haftası bu maratonun en önemli parçası ve foto finişidir" dedi. Yrd.Doç.Dr....

02 Temmuz 2015 Perşembe 09:54
Öğrencilere tercih uyarısı






NUH Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ), İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Kamuran Arı, "Zorlu sınav maratonunun büyük bölümü geride kaldı. Ancak tercih haftası bu maratonun en önemli parçası ve foto finişidir" dedi.
Yrd.Doç.Dr. Kamuran Arı, üniversite ikinci basamak sınavı LYS’ye giren öğrencilerin artık tercihlerini belirleme telaşına girdiklerini söyledi. Yrd.Doç.Dr. Arı, yüksek öğrenim görmek amacıyla girdikleri sınav maratonunu tamamlayan yüz binlerce gencin, sınav stresi ardından yaşamlarına yön verecek tercihleri yapma heyecanını yaşadıklarını, ailelerin de çocuklarına seçimlerinde destek olmaya çalıştığını anlattı. Yrd.Doç.Dr. Kamuran Arı, şöyle dedi:
"Tercihlerini bilinçli ve etki altında kalmadan yapan öğrencilerin üniversite hayatında diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olduklarını görmekteyiz. Zorlu sınav maratonunun büyük bölümü geride kaldı, ancak tercih haftası bu maratonun en önemli parçası ve foto finişidir. Seçtiğiniz alanda iyi olursanız önünüzdeki bütün kapılar açılacaktır. İyi olabilmeniz için de mesleğinize atacağınız adımı bilinçli olarak, isteyerek ve severek atmalısınız. Etrafınızda bulunan insanların sizin hakkınızda çok farklı hayalleri olabilir. Ama, esas olan sizin kendi düşünceleriniz, hayalleriniz ve isteklerinizdir. Tercihlerinizi yaparken kendinizi dinleyin. Tercih etmeyi düşündüğünüz üniversiteyi mümkünse ziyaret edin. Üniversitelerin basılı ve elektronik materyallerini okuyun, tanıtım günlerine katılmaya çalışın."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.