Okulda Deprem Tatbikatı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK’teki Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deprem tatbikatı yapıldı. Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince 12 Kasım Düzce depreminin yıldönümü nedeniyle...

14 Kasım 2014 Cuma 18:44
Okulda Deprem Tatbikatı






Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK’teki Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deprem tatbikatı yapıldı.
Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince 12 Kasım Düzce depreminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen tatbikatta; Senaryo gereği 7.2 büyüklüğündeki depremde okul zarar gördü. Kısa sürede olay yerine gelen AFAD ekipleri, hasar gören 4 katlı okulda mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlattı. Ekipler, halatla çıktıkları katlarda yaralı olup olmadığını kontrol etti. 3’üncü katta yaralı olduğunu tespit eden ekiplerden biri, emniyet kemeri ile kendine bağladığı yaralıyı halat yardımıyla aşağıya indirdi. Kurtarma çalışmalarına 'Bafi' ve 'Şila' isimli köpekler de destek verdi. Bafi'nin okulda kaybolmuş bir kişiyi bulması öğrenciler tarafından büyük alkış aldı. Öğrenciler iki köpeğe de ilgi gösterdi.
Büyük heyecan yaratan tatbikatın ardından AFAD ekiplerinin arama kurtarmada kullandıkları araç ve gereçler tanıtıldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.