ÖSYM: Adayın ÖSYM sınavlarına girmesine müsaade edilmeyecek ve hakkında adli işlem başlatılacaktır

ANKARA, () - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 15 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonrası gelişmeler hakkında bir açıklama yayımladı. ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamada İstanbul'da...

19 Mart 2015 Perşembe 10:55
ÖSYM: Adayın ÖSYM sınavlarına girmesine müsaade edilmeyecek ve hakkında adli işlem başlatılacaktır






ANKARA, () - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 15 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonrası gelişmeler hakkında bir açıklama yayımladı. ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamada İstanbul'da sınava girdiği tespit edilen bir adayın sınav kitapçığından kopardığı sayfaları, sınav sonrasında sosyal medya üzerinden paylaştığı ve bu kişi hakkında adli işlem başlatılacağı belirtilerek "15 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00’da başlayarak gerçekleştirilen 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavından (2015-YGS) bir gün sonra, bir soru kitapçığı içerisindeki sayfalardan birisinin görüntüsünü sosyal medya üzerinden paylaşarak asılsız bir iddia olan 'ÖSYM’den soru sızdı' yakıştırmasına yol açan adayın İstanbul’da sınava giren İ.Y. olduğu tespit edilmiştir. Paylaşılan soru kitapçığı sayfası üzerindeki soruların ve cevap şıklarının dizilişinden hareket ile söz konusu sayfanın 83930984 numaralı soru kitapçığına ait olduğu belirlenmiştir. Sınavda kullanılan kitapçıklar arasından bu adaya ait olan kitapçık bulunmuş ve kitabın 11. ve 12. sayfalarını içeren yaprağının yırtılarak alınmış olduğu görülmüştür. Adayın ilgili yaprağı kopartarak sınav salonu dışına çıkartıp sınav sonrasında sosyal medya üzerinden sayfanın görüntüsünü paylaştığı belirlenmiştir. 6114 sayılı yasa kapsamında bu adayın sınavı iptal edilecek, 2 yıl boyunca adayın ÖSYM sınavlarına girmesine müsaade edilmeyecek ve hakkında adli işlem başlatılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.