Pansiyonu deprem riskli okulun taşınmasında servis krizi

Alper TURGUT/POSOF (Ardahan), () - ARDAHAN'ın Posof ilçe merkezindeki 189 öğrencili Halitpaşa Ortaokulu'nun pansiyonunun depreme dayanıksız çıkması üzerine, okulun 3 kilometre uzaktaki boş olan İmam Hatip Ortaokulu ile pansiyonuna taşınması...

21 Şubat 2015 Cumartesi 12:33
Pansiyonu deprem riskli okulun taşınmasında servis krizi






Alper TURGUT/POSOF (Ardahan), () - ARDAHAN'ın Posof ilçe merkezindeki 189 öğrencili Halitpaşa Ortaokulu'nun pansiyonunun depreme dayanıksız çıkması üzerine, okulun 3 kilometre uzaktaki boş olan İmam Hatip Ortaokulu ile pansiyonuna taşınması kararlaştırıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 50'si kız 93 öğrencisi pansiyonda kalan öğrenci velilerinden çocuklarını kendilerinin yeni okula götürmesini isterken. veliler, Özgecan Aslan cinayetini hatırlatarak, tedirgin olduklarını ve servis sorununun Milli Eğitim tarafından çözülmesini istedi.
Posof'ta Alparslan Caddesi'nde bulunan 9 sınıflı, 15 öğretmenli Halit Paşa Ortaokulu'na giden öğrencilerin kaldığı pansiyona 2 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 'çürük' raporu verildi. 50"si kız 93 öğrencinin kaldığı pansiyonun depreme dayanıksız olması üzerine 98'i kız 190 öğrencisi olan Halitpaşa Ortaoku'lunun ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta yeni yaptırılan İmam Hatip Ortaokulu ve pansiyonuna taşınması uygun görüldü. Okulun 23 Şubat Pazartesi gününden itibaren yeni okulda eğitim- öğretime başlayacağını, Posof İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Muhammet Şahin bildirdi. Okul yöneticileri ile öğretmenler ve velilerle ayrı ayrı toplantılar düzenleyen Muhammet Şahin, velilerin öğrencilerin taşınması için ortaklaşa hareket ederek servis sorunlarını çözmesini istedi. Pansiyonun boşaltılma sebeninin depreme dayanıksız olduğunu anlatan Muhammet Şahin, "Depreme dayanıksız olduğu için pansiyonu taşıdık, okulu da taşımak zorundayız. Öğrenciler önümüzdeki Pazartesi günü yeni okulda eğitim-öğretim görecekler. Veliler olarak servislerinizi ayarlayın. Ardahan'da veliler okullara nasıl öğrencileri servislerle götürüp getiriyorsa sizler de çocuklarınızı aynı şekilde götürüp getireceksiniz" diye konuştu.

Bu karara tepki gösteren veliler öğrencilerin gidiş-geliş sorununun Milli Eğitim tarafından giderilmesini istediler. Tarsus'ta Özgecan Aslan'ın minibüste öldürülmesinden sonra tedirgin olduklarını belirten veliler, yeni okulun ilçe merkezine hem uzak hem de gazinosu olan oteller bölgesinde olduğunu söylediler. Türkgözü Sınır Kapısı karayolu üzerinde olduğunu, servis parası ödeyemeyecek durumda olanların çocuklarının gidip- gelmelerinin tehlikeli olduğunu dikkati çeken veliler adına konuşan Emine Vefa, "Hunharca katledilen Özgecan olayından sonra tedirginiz. Milli Eğitim servis sorununu çözümlemezse çocukları yeni okula göndermeyeceğiz. Çocuklarımızın başına bir şey geldiği zaman kim hesabını verecek? Milli Eğitim'in zorla birşey dayatmaya hakkı yok. Veliler olarak İmam Hatip Ortaokulu'nun o bölgeye yapılmasına geçtiğimiz yıllarda tepki göstermiştik ama dönemin Ardahan Valisi bunu dikkate almamıştı. Kaymakam ile konuyu görüşüp çözüm yolu arayacağız. Aksi halde çocukları yeni okula göndermeyeceğiz" dediler.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.