PAÜ'de ikinci Bağcı dönemi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'yı atadı. 2011 yılından bu yana Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Hüseyin Bağcı 4 yıl daha görevini yürütecek. Pamukkale Üniversitesi'nde...

27 Şubat 2015 Cuma 11:23
PAÜ'de ikinci Bağcı dönemi






CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'yı atadı. 2011 yılından bu yana Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Hüseyin Bağcı 4 yıl daha görevini yürütecek.
Pamukkale Üniversitesi'nde 2007 yılında en yüksek oyu almasına rağmen Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından ataması yapılmadı. Prof. Dr. Bağcı, 2011 yılında yeniden aday olup, bir kez daha en fazla oyu alıp, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atandı. 4 yıl görev yapan Bağcı, 5 Şubat'ta yapılan görevine devam etmek için bir kez daha adaylığıın koydu. Prof. Dr Bağcı, geçen 5 Şubat'taki seçimde 8 aday arasında en fazla oyu alan isim oldu. Yükseköğretim Kurulu başkanlığı (YÖK) tarafından 283 oy alan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 201 oy alan Prof.Dr.Bülent Topuz ve 149 oy alan Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın isimleri aday olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç aday arasında yaptığı incelemede Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne yeniden Prof. Dr. Bağcı'yı atadı. Bağcı, son kez dört yıl Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'nü yapacak.
Rektörlüğü yeniden getirilmesini değerlendiren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendisini yeniden görevlendirdiği için en kalbi şükranlarını sunduğunu belirterek, "Pamukkale Üniversitesi olarak birlik ve beraberlik içinde, Denizli'yle bütünleşerek üniversitemizi uluslararasılaştırma hedefimizi gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için Pamukkale Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Pamukkale Üniversitesi'ni gelecek dört yılda daha ileri noktalara taşıyacağız. Yeniden görevlendirilmem için desteklerini esirgemeyen Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'ye, Denizli'deki sivil toplum kuruluşları ve kurumların temsilcilerine, üniversitemizin öğretim üyelerine ve en başta bu göreve yeniden bizi layık gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a en kalbi şükranlarımı sunarım" diye konuştu.

FOTOĞRAF


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.