Ruhsatı görmeden özel okula kayıt yaptırmayın

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, () - MANİSA Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, kentte faaliyet gösteren 54 dershaneden 32'sinin özel okula dönüşüm için başvuru yaptığını belirterek geçen yıl 2, bu yıl ise sadece 1 kuruluşun ruhsat alabildiğini...

22 Mayıs 2015 Cuma 10:23
Ruhsatı görmeden özel okula kayıt yaptırmayın






Ersan ERDOĞAN / MANİSA, () - MANİSA Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, kentte faaliyet gösteren 54 dershaneden 32'sinin özel okula dönüşüm için başvuru yaptığını belirterek geçen yıl 2, bu yıl ise sadece 1 kuruluşun ruhsat alabildiğini açıkladı. Bazı kurumların ruhsat almadan öğrenci kaydı yaptığını söyleyen Dernekbaş, velileri ve öğrencileri bu okullara kayıt yaptırmamaları konusunda uyardı.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa'da faaliyet gösteren 54 dershaneden temel liseye dönüşüm kapsamında 32'sinin başvuru yaptığını söyledi. Dernekbaş şöyle dedi:
"32 başvuru içerisinden geçen yıl Manisa Hedef Lisesi ve Alaşehir Sınav Dergisi Dershanesi ruhsat aldı. Bu yıl ise şu ana kadar sadece Final Dershanesi ruhsat aldı. Diğer dershaneler, evraklarındaki eksiklikten dolayı ruhsat alma problemi yaşadı. Dönüşüm programı çerçevesinde isteyen dershanelerin öncelikle programa başvurmaları, sonra kabul edilmeleri, dönüşecekleri okul türünü belirttikten sonra da işlemlerini yapmaları gerekir."

'RUHSAT ALAMAZLARSA ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLUR'
Dönüşüm programına alınan bazı özel dershanelerin kurum açma izni ve çalışma ruhsatı değişikliği yapmadan 'özel temel lise' olarak faaliyete geçtiklerini belirten Dernekbaş, bu yönde reklam verdiklerini ve öğrenci kaydı yaptıklarını hatırlattı. Öğrenci ve velilerin mağdur olmamaları için kayıt yaptırmadan önce özel temel liselerin Bakanlık'tan aldıkları izni kontrol etmelerini isteyen Dernekbaş şu uyarıda bulundu:
"Dönüşüm sürecine girmiş olan dershane, temel lise ruhsatı almaya hak kazanamazsa çocuklarımız ve velilerimiz çok mağdur olacak. Öğrenci ve velilerimizin mağdur olmamaları için Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün WEB sayfasında yayınlanan özel temel liselerin listesini takip etmeleri gerekmektedir."

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.