Sabancı Üniversitesi EDU, FT sıralamasına Türkiye'den giren tek okul oldu

Sabancı Üniversitesi EDU, FT Kuruma Özel Programlar Sıralaması'na Türkiye'den Giren İlk ve Tek Okul olarak adını yazdırdı.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 10:00
Sabancı Üniversitesi  EDU, FT sıralamasına Türkiye'den giren tek okul oldu






Sabancı Üniversitesi EDU, FT Kuruma Özel Programlar Sıralaması'na Türkiye'den Giren İlk ve Tek Okul


Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi - EDU, Financial Times tarafından düzenlenen "Executive Education – Customised Programs" ( Kuruma Özel Programlar) sıralamasına Türkiye'den ilk ve tek giren okul oldu.

Financial Times'ın iş dünyasına yönelik kuruma özel programlar alanında tüm dünyadan AACSB veya EQUIS akreditasyonuna sahip 800'ü aşkın okulu değerlendirip, ancak 90'ını aldığı listeye, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Programı – EDU 78. sıradan giriş yaptı.

Financial Times,küresel olarak yürütülen sıralama çalışmasında başvuru sahibinin faaliyetlerine dair bilgileri kullanarak ve hizmet verdiği kurumsal müşterilere anket ile sorular yöneltip değerlendirme yapıyor. Kurumsal müşterilerin değerlendirmesine baz olan kriterler arasında ise yapılan hazırlık çalışmaları, program tasarımı, eğitmenler, yeni beceri ve öğrenimler, kullanılan öğretim yöntemleri, program sonrası takip çalışmaları, şirket hedeflerine ulaşma, tesis imkanları, ödenen paraya değmesi ve gelecekte hizmet alma niyeti yer alıyor. Ayrıca, hizmet verilen uluslararası müşteriler, yurtdışı programlar, büyüme oranı, işbirliği yapılan okullar ve öğretim üyesi çeşitliliği de kriterler arasında yer alıyor.

Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi, EDU Direktörü Cüneyt Evirgen konu ile ilgili olarak; bu başarının ardında özgünlük kavramının yattığına vurgu yaparak, EDU'nun iş modeli, işbirlikleri, öğrenme ortaklıkları, kurumsal akademiler, modüler programlardaki özgün yaklaşım ve uygulamaları ile 16 yıldır kurumlara yarattıkları katma değerin yer aldığını iletti.

Cüneyt Evirgen, "Üniversitemizin dünyadaki yerini daha da ileriye taşımak ve kendi alanımızdaki sürdürülebilir ve kalıcı başarıyı yakalayarak liderliğimizi sürdürmek üzere çalışmaya devam ediyoruz. Yükselen çıtayı daha da yukarılara taşımak en büyük amacımız. Bu sene başlattığımız açık eğitimler ve sertifika programları ile de birkaç yıl içinde FT "Executive Education Open Programs" ( Genel Katılıma Açık Yönetici Eğitimleri) dünya sıralamasına da girmeyi hedefliyoruz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.