Samsun’da TEOG heyecanı

İlker AKTAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN'da, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı heyecanı yaşandı. Öğrenciler sınıfta ter dökerken, aileleri de dışarıda Kuran okuyarak çocuklarına destek olmaya çalıştı. Milli Eğitim Bakanlığı...

29 Nisan 2015 Çarşamba 12:47
Samsun’da TEOG heyecanı






İlker AKTAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN'da, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı heyecanı yaşandı. Öğrenciler sınıfta ter dökerken, aileleri de dışarıda Kuran okuyarak çocuklarına destek olmaya çalıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan TEOG sınavları Samsun'da çeşitli okullarda gerçekleşirken, 21 bin 30 öğrenci sınav heyecanı yaşadı. Aileler de dışarıda Kuran-ı Kerim ve dua kitapları okuyarak çocuklarına destek olmaya çalıştı. Öğrenciler her dersten 20 sorunun çıkacağı sınavda bugün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yarın ise en ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil sınavlarında ter döktü.

İlk olarak Türkçe sınavına girdiklerini söyleyen 8'inci sınıf öğrencisi Sezer Bayraktar, "Bir kaç soruda kararsız kaldım ama genel olarak iyiydi. Çok farklı sorular yoktu. Ağırlıklı olarak çalıştığım yerlerden çıktı. Babamın da dışarıda beni bekliyor olması güven verdi" dedi. Baba Reşat Bayraktar ise "Onlar sınıfta, biz de dışarıda heyecan yaşıyoruz. Çocukların genel olarak başarılı olmalarını temenni ediyorum. İnşallah ilerinde ülke adına güzel şeyler ortaya koyabilmek için iyi bir eğitim sürecinden geçerler ve vatanımıza, milletimize hayırlı evlatlar olurlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.