Şanlıurfa'da açık havada Kürtçe dersi

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle basın açıklaması yapılarak, açık havada Kürtçe dersi verildi. Kurdi-Der öncülüğünde HDP, İHD, KESK'e bağlı çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla...

21 Şubat 2015 Cumartesi 15:49
Şanlıurfa'da açık havada Kürtçe dersi






Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle basın açıklaması yapılarak, açık havada Kürtçe dersi verildi.
Kurdi-Der öncülüğünde HDP, İHD, KESK'e bağlı çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla öğleden sonra Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde öğleden sonra ellerinde Türkçe ve Kürtçe dövizlerle toplanan 80 kişilik kalabalık, sloganlarla 21 Şubat Dünya Anadili Günü'nü kutladı. Eğitim-Sen Sekreteri Abdurrahman Akdağ tarafından basın açıklaması yapıldı, Hamza Aydede tarafından da alandakilere tahtada Kürtçe harfler öğretilip kısa süre ders verildi. Kalabalık, daha sonra olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.