Sözleşmeli öğretmen ataması Şubat ayında: Torpili olan yaşadı..

Sözleşmeli öğretmen uygulamasında MEB sistem değiştirdi. Yüksek KPSS puanı ve sınıf tecrübesi şartı getiren Bakanlık bir de işin içine mülakatı koyunca adaylar şimdiden işkillendi. Mülakatlı seçmelerden torpili olanların geçtiğini belirten öğretmen adayları 5. yılın sonunda kadro sözünü de gerçekçi bulmuyor.

26 Haziran 2016 Pazar 10:21
Sözleşmeli öğretmen ataması Şubat ayında: Torpili olan yaşadı..






Sözleşmeli öğretmen ataması Şubat ayında: Torpili olan yaşadı..


Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli öğretmenlik için yeni düzenleme yoluna gitti. Torpil tartışmalarını da beraberinde getiren yeni uygulamada KPSS puan üstünlüğü, sınıf öğretmenliği tecrübesi ve mülakat gibi yenilikler yeni dönem sözleşmeli öğretmen alımında öne çıkan uygulamalar olarak göze çarpıyor. Birer yıllık sözleşmeyle alınacak olan öğretmenler 5 yılın sonunda kadroya alınacağı açıklandı. İşte o haberin detayları

5. YILIN SONUNDA KADRO VAR

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlikte yeni düzenlemeye gidiyor. Şubat ayında atamaları yapılacak öğretmenler, KPSS puan üstünlüğü ve mülakat yoluyla seçilicek. Uygulamanın tam da bu maddesinde sözleşmeli öğretmen adayları 'Hem KPSS hem deneyim tamam da, mülakatlar torpili olanlar için' yorumunu yapıyor.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 2017 Şubat atama döneminde sözleşmeli öğretmen alımı yapacaklarını açıklamasının ardından gözler bakanlığın yürüttüğü çalışmalara çevrildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapacak sözleşmeli öğretmenlerin, sınıf tecrübesi olan öğretmenler arasından seçilmesi hedefleniyor. Buna göre, atamaları şubat ayında yapılacak sözleşmeli öğretmenlerin KPSS puan üstünlüğü ve mülakatla seçilmesi planlanıyor. Öğretmenlerin, 5 yıl görev yapması istenecek sözleşmeleri her yıl yenilenecek. 5 yılın sonunda kadroya alınacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.