Takdirname ve teşekkür nasıl hesaplanır

Notların bir çoğu e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne yazılsa da öğrenciler takdir belgesi mi yoksa teşekkür belgesi mi aldığını merak ediyor. Peki takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır? İşte takdir ve teşekkür belgesi hesaplama...

16 Ocak 2017 Pazartesi 16:50
Takdirname ve teşekkür nasıl hesaplanır






Takdirname ve teşekkür nasıl hesaplanır


Takdir ve teşekkür hesaplama nasıl yapılır? Okullarda yarı yıl tatili hazırlıkları son hızla devam ediyor. Yüzbinlerce başarılı öğrenci, karnesi ile birlikte takdirname veya teşekkür alabilmek için son sınavlarını verirken, aileler de çocuklarının hangi puan ortalamasıyla takdir ya da teşekkür alacağını araştırıyor.

NOTLAR E-OKUL'A YÜKLENİYOR
Milyonlarca öğrenci 20 Ocak Cuma günü karnelerini alarak 15 günlük bir tatile çıkacak. Notların bir çoğu e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne yazılsa da öğrenciler takdir belgesi mi yoksa teşekkür belgesi mi aldığını merak ediyor. Peki takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır?
İşte takdir ve teşekkür belgesi hesaplama...

AĞIRLIKLI PUAN NASIL HESAPLANIR?

Örneğin Türk Edebiyatı dersi haftada 6 saat okutuluyorsa ağırlığı 6'dır. Ders puanı ile haftalık ders saati çarpılır ve o dersin ağırlıklı puanı hesaplanır.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR NASIL HESAPLANIR?

Ortaokulda okuyan öğrenciler 5,6,7,8. sınıf ve lisede okuyan öğrenciler de 9, 10, 11, 12. sınıf için takdir-teşekkür belgesi hesaplama konusunda heyecanla hesaplamalar yapıyor. Fakat birçok öğrenci de nasıl hesaplandığını bilmiyor.

Dönem sonunda hesaplanan dersin puan ortalaması alınır ve bu ortalama hesaplama yapılan dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Tüm derslere bu işlem uygulandıktan sonra çıkan sonuçlar toplanır ve toplam ders saatine bölünür. Böylece dönem ortalaması bulunur ve puana göre de hangi belgenin kazanıldığı ortaya çıkar.

*Takdir Belgesi için gereken dönem not ortalaması: 85, 00-100

*Teşekkür Belgesi için gereken dönem not ortalaması: 70, 00-84, 99



Örnek: Türk Edebiyatı dersinin haftalık ders saati 6, yıl sonu puanı ise 85 olsun.Bu durumda Türk Edebiyatı dersinin ağırlıklı puanı:6x85=510 olacaktır.

AĞIRLIKLI PUAN ORTALAMASI NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Öğrencinin her bir ders için ayrı ayrı hesaplanan ağırlıklı puanlarının toplamının, toplam ders saatine bölünmesiyle elde edilen ortalama puandır. Takdir teşekkür hesaplamaları bu ağırlıklı ortalama puan ile yapılmaktadır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.